Sprężyna gazowa vortex!
Moderatorzy: Antonio, arkadyjczyk, Neo
- Fanatyk
- Arsenał:
Re: Sprężyna gazowa vortex!
Ja dochodzę powoli do swoich wniosków jeśli chodzi o Hatsana 25 supercharger vortex 5,5mm mianowicie:
Uważam,że tylko ten najnowszy model pozwala wykorzystać pełne 100 bar ponieważ umożliwia nam to pewnie tak myślę większa "komora sprężania"?
Mam jeszcze starą wersję tego modelu i przy najmocniejszej tuningowanej sprężynie drucianej maksymalnie udało mi się wycisnąć z niego 12 dżuli!
Moim skromnym zdaniem pakowanie do starego modelu vortexa mija się z celem jeśli chodzi o energię jedynie co uzyskamy to większą kulturę pracy
Nie dziwie się firmie Hatsan,że stosuje taką politykę po prostu nowa wersja to nowa wersja i tyle chcesz mieć więcej lepiej to płać
Myślę,że na poparcie moich teori może być też to,że przecie do nnajnowszego modelu produkują też vortex HP-150 bar a więc wnioski nasuwają się same że chyba ten pistol może FAC-ować

Uważam,że tylko ten najnowszy model pozwala wykorzystać pełne 100 bar ponieważ umożliwia nam to pewnie tak myślę większa "komora sprężania"?
Mam jeszcze starą wersję tego modelu i przy najmocniejszej tuningowanej sprężynie drucianej maksymalnie udało mi się wycisnąć z niego 12 dżuli!
Moim skromnym zdaniem pakowanie do starego modelu vortexa mija się z celem jeśli chodzi o energię jedynie co uzyskamy to większą kulturę pracy

Nie dziwie się firmie Hatsan,że stosuje taką politykę po prostu nowa wersja to nowa wersja i tyle chcesz mieć więcej lepiej to płać

- Beorn
- Arsenał:
Wstaw fotki portu ładowanie powietrza ciekawi mnie jak to wygląda.W swoim starym systemie H 125 musiałem wywiercić otwory by pompować i spuszczać powietrze.
Może wiecie czy nowe karabinki z vortexem mają porty ładowania?
Może wiecie czy nowe karabinki z vortexem mają porty ładowania?
Semi-auto Full auto fan
- Fanatyk
- Arsenał:
Nie za bardzo umiem wstawić te fotki wybacz ale słowo honoru,że jest to super spasowane!
- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- Fanatyk
- Arsenał:
Jakbym nie próbował to i tak mi guzik z tego wychodzi 
Napisz meila do "SHARG" oni coś zaradzą
Ten otwór ze śrubą do spuszczania powietrza znajduje się nieco niżej w lewo od otworu na bolec blokujący a do pompowania nieco bardziej w prawo od tego do upuszczania powietrza oczywiście po drugiej stronie.
Wybaczcie za takie zobrazowanie,ale jestem tępy w komputerach

Napisz meila do "SHARG" oni coś zaradzą

Ten otwór ze śrubą do spuszczania powietrza znajduje się nieco niżej w lewo od otworu na bolec blokujący a do pompowania nieco bardziej w prawo od tego do upuszczania powietrza oczywiście po drugiej stronie.
Wybaczcie za takie zobrazowanie,ale jestem tępy w komputerach

- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Fanatyk napisał(a):Jakbym nie próbował to i tak mi guzik z tego wychodzi
Wystarczy że masz obrazki na dysku:
Po kliknięciu na Odpowiedz (na górze wątku po lewej) zamiast korzystania z pola "Szybka odpowiedź" masz przyciski: Dodaj załącznik / Wybierz plik (z dysku) / Dodaj plik
i jak chcesz w treści posta dodać obrazek to klikasz kursorem w to miejsce (np. na końcu zdania) + Wstaw w linii (pojawi się w miejscu gdzie miga kursor a przy jego braku na końcu posta).
Aby dodać kolejne zdjęcie do posta znów klikasz na "Dodaj załącznik" i powtarzasz całą procedurę.
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- Fanatyk
- Arsenał:
Właśnie podobnie kombinowałem 
Daruj mi to opisałem najlepiej jak mogłem masz u mnie duże piwo muszę ponieść jakąś karę
Może jak w sobotę wpadnie do mnie syn to on to rozgryzie

Daruj mi to opisałem najlepiej jak mogłem masz u mnie duże piwo muszę ponieść jakąś karę

Może jak w sobotę wpadnie do mnie syn to on to rozgryzie

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Antonio
-
- Arsenał:
Kolega dba o stopy, ciepłe kapcie nosi 

Stary pierdziel ale nie alkoholik

- Fanatyk
- Arsenał:
Kapciuszki firmówki 200 stówy za nie dałem 

- carver
-
- Arsenał: Hatsan Galatian IV .22 | Hatsan 25 Supercharger 0.177 8,3J | Kandar CP-1
No, w moim nowym SuperTacticalu faktycznie też jest ten otwór. Ale był tak masakrycznie obrobiony, czego nie zauważyłem, że wkładając końcówkę od razu rozciąłem na niej oba oringi. Poprawiłem, wymieniłem oringi i jest ok. Ale napompowałem do 100 BAR no i dużo nie zyskałem, mam 11,5-12 J na exact'ie. Może wina kalibru (4,5) na 5,5 byłoby więcej.
- Fanatyk
- Arsenał:
Na 100% wina kalibru gwarantuję Ci , że po zmianie lufy masz murowane 4 dżule więcej a w Naszym limicie każdy dodatkowy dżul jest na wagę złota
Ciekaw jestem tylko czy "komora sprężania " w 4,5mm jest taka sama jak w 5,5mm
Acha zauważyłem też że nowy vortex jest nieco dłuższy od starej wersji z druciakiem!

Ciekaw jestem tylko czy "komora sprężania " w 4,5mm jest taka sama jak w 5,5mm

Acha zauważyłem też że nowy vortex jest nieco dłuższy od starej wersji z druciakiem!
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- carver
-
- Arsenał: Hatsan Galatian IV .22 | Hatsan 25 Supercharger 0.177 8,3J | Kandar CP-1
Fanatyk napisał(a):Acha zauważyłem też że nowy vortex jest nieco dłuższy od starej wersji z druciakiem!
A to też nie jest reguła

- Fanatyk
- Arsenał:
To jest właśnie porównanie do starego "RANGERA" 5,5mm 
Ciekaw jestem tylko jak by to wyglądalo w stosunku do "HATSANA" w drucianej wersji?

Ciekaw jestem tylko jak by to wyglądalo w stosunku do "HATSANA" w drucianej wersji?
- Fanatyk
- Arsenał:
Takie pytanie czy w takim układzie jak vortex da coś dociążenie tłoka ma to sens???
- fabtom
- Arsenał:
Panowie, zastanawiam się nad zakupem Vortex do H55, proszę mi powiedzieć czy jest sens, jeśli tak to który 100bar czy 150bar wersję HP?
-