Śrut Crosman Pointed 4,5 opinie
Moderatorzy: Antonio, arkadyjczyk, Neo
• Strona 1 z 1
- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Śrut Crosman Pointed 4,5 opinie
Jakiś czas temu pykałem trochę ze śrutu Crosman Pointed 4,5 mm (.177 cal) w limitowym AT44 więc dodam własną opinie.
Pomimo lekkiego szpicu na główce śrut latał bardzo ładnie do ok. 30m. W pozycji siedzącej z podparcia dało się robić skupienie ok. 2zł w 10 strzałach na karabinku bez rega z 30m. Na większe odległości JSB Exact był już lepszy.
Moim zdaniem stosunkowo lekki Crosman Pointed o wadze 0,512 g (7,9 gr) jest jednym z lepszych śrutów budżetowych. Jest twardy i dzięki lekko szpiczastej główce nadaje się bardziej do przebijania niż huntingu.
Największą jego zaletą jest bez wątpienia niska cena i twardość, która sprawia że nie odkształca się tak łatwo, jak miękki JSB w transporcie i użytkowaniu.
U mnie służy do taniego, grillowego puszko-bicia. Lufa mojego AT-ka wyraźnie go lubi.
A jak Wasze opinie o tym Crosmanie ?
Pomimo lekkiego szpicu na główce śrut latał bardzo ładnie do ok. 30m. W pozycji siedzącej z podparcia dało się robić skupienie ok. 2zł w 10 strzałach na karabinku bez rega z 30m. Na większe odległości JSB Exact był już lepszy.
Moim zdaniem stosunkowo lekki Crosman Pointed o wadze 0,512 g (7,9 gr) jest jednym z lepszych śrutów budżetowych. Jest twardy i dzięki lekko szpiczastej główce nadaje się bardziej do przebijania niż huntingu.
Największą jego zaletą jest bez wątpienia niska cena i twardość, która sprawia że nie odkształca się tak łatwo, jak miękki JSB w transporcie i użytkowaniu.
U mnie służy do taniego, grillowego puszko-bicia. Lufa mojego AT-ka wyraźnie go lubi.
A jak Wasze opinie o tym Crosmanie ?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- .22
-
- Arsenał: B3, Hatsan 20
Re: Śrut Crosman Pointed 4,5 opinie
Pointed używałem w swojej pierwszej wiatrówce Slavia 634, latał całkiem przyzwoicie porównywalnie do premiera z okrągłą główką chociaż to była kopiąca sprężyna więc trudno o miarodajny wynik.
EKG - Elitarny Klub Geriatryczny. 

- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
Slawia kopała?To na ile J ją ustawiłeś?
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- .22
-
Wg chrono miała 12J. Kopała jak każda sprężynówka.

- rumpel
-
- Arsenał: Laczek i packa na muchy
neofita napisał(a):Slawia kopała?To na ile J ją ustawiłeś?
Moja Slavia 630 też kopie a ma zaledwie 8,8 J
Alkohol pomaga mężczyznom usunąć stres a kobietom stanik i majtki.
- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
Slawka,Hw30 itp. one tylko łaskoczą,kopie to wszelkie ustrojstwo lidero podobne lub sprężynka wkręcona ponad 35 J, lub potwory od 150-200 J w PCP.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- .22
-
Nie będę się spierał, nie wiem po co ludzie przechodzą ze sprężynówek na pcp skoro one tylko łaskoczą. 

- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Zanim temat zejdzie całkowicie na wierzganie karabinków, można go kontynuować tutaj: wiatrowki-kopiace-przy-strzale-t2496.html#p43932
Ten temat przypominam jest o śrucie
Ten temat przypominam jest o śrucie

Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- adriano
-
- Arsenał: mauser 1857 .54, Gibbs .40, hatfield .45 skałka , kentucky .54, 1777 Corrigé An IX .69, colt navy 1851 .36, remington nma .44, crosman 3576,
pointed w hatsanie 99 co prawda 5.5 na te 20-30 metrów lata naprawdę spoko.
- COBAR
-
- Arsenał: AT,BT,QB,CP.
Potwierdzam w moim at w limicie, tez lata calkiem dobrze.
- filip z konopi
-
- Arsenał: Leshiy 1-5,5
ja tez uzywam tego srutu i jestem zadowolony
Milczenie jest srebrem
- carver
-
- Arsenał: Hatsan Galatian IV .22 | Hatsan 25 Supercharger 0.177 8,3J | Kandar CP-1
A i ja go już wiele puszek przestrzelałem zarówno jak i Domed, Hollow Point i Match, oczywiście wszystkie Crosmana i te śruty naprawdę ładnie strzelają.
- M4arcino
Miałem kiedyś pudelko tego śrutu do 20 metrów mój sharp go lubi powyżej tego dystansu trzeba już albo zwiekszyć cel albo zmienić śrut ;d
• Strona 1 z 1
-