Śrut Diabolo Oztay opinie
Moderatorzy: śwagier, Neo, Antonio
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- lykanos
-
- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Śrut Diabolo Oztay opinie
Kilka słów o peletkach, które bardziej niż do strzelania nadają się na przetop. Ciekaw jestem czy śrut Diabolo Super Oztay latał przyzwoicie na odległości ponad 20m u kogoś z Was ? Nie spodziewam się pochlebnych opinii o tym wynalazku ale może jest gdzieś karabinek z którego to przyzwoicie lata
Sam przetestowałem go kiedyś w gładkolufowej Magnum 4,5 i celność była przyzwoita ale tylko do ok 10m
Po wsadzeniu do TX200 było jeszcze gorzej
Podejrzewam że to dlatego że nie był to oryginalny turecki Oztay w metalowym pudełku
tylko chińska podróbka ? w szarym plastykowym
Gdzieś jeszcze mam pudełko tego śrutu typu szpic, oczekującą na przetop albo inne zastosowanie

Sam przetestowałem go kiedyś w gładkolufowej Magnum 4,5 i celność była przyzwoita ale tylko do ok 10m

Gdzieś jeszcze mam pudełko tego śrutu typu szpic, oczekującą na przetop albo inne zastosowanie

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- Antonio
-
- Arsenał:
Re: Śrut Diabolo Oztay opinie
Tak ale rzucony całą puszką dał piękne skupienie 250sz w 60mm 

Stary pierdziel ale nie alkoholik

- lykanos
-
Na jaką odległość ?
Podejrzewam że to musiał być "oryginalny" turecki - ta metalowa puszka
plastikowa mogła by się rozpaść i skupienie "poszło by w piz..." 
Podejrzewam że to musiał być "oryginalny" turecki - ta metalowa puszka

Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- Antonio
-
- Arsenał:
Ale ten nie jest najgorszy.
Jest taki w niebieskich puszkach z żółtymi napisami.
Ten to albo nie wchodził do lufy albo z niej zupełnie wypadał.
Jest taki w niebieskich puszkach z żółtymi napisami.
Ten to albo nie wchodził do lufy albo z niej zupełnie wypadał.

Stary pierdziel ale nie alkoholik

- night hunter
- Arsenał: at 44 singiel 6,35mm leapers 6-24x50 ao ,at 44 5,5mm singiel 8-32x50 ao,at 44 4,5mm -10 leader 4-16x 40 ao ,kral magnum 5,5mm hawke varmint 4x ao ,hatsan 90 vortex 4,5mm center point 3-9x 32 , heanel 300 , chiński wynalazek 4,5mm,bmk 51 5,5mm
=leapers 3-9x32 ao
nie wiem jak się sprawuje ten oztay w innych karabinkach ,ale w mojej starej chince z optyka ,z podporki na 18 m zrobiłem kiedyś skupienie mieszczące się w 1 gr.
na 40 do 50m trafiał w puche bro .to był rut sprzedawany w tym szarym pudełeczku po 250 szt 4,5mm-dotych 50 m skupienia nie wystrzelasz rewelacyjnego ,ale puchy da się w miare ogarnąć -ale to zależy pewnie od karabinka ,bo teoretycznie z lepszego gamonia był mniej celny ,pewnie dlatego ,ze gamon bardziej energetyczny i mocniej kopał ?a chinka miała tylko z 7 do 8 j i zerowego niemal kopa .placilem wtedy za niego ok 2,5 pln za paczke -wiec może być jako tako .spróbuj a się przekonasz

- Czarnowidz
-
- Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5
Ja z podobnego śrutu o nazwie "APOLO" z pistoletu Rohm Twinmaster Action uzyskałem skupienie 250mm (25cm) na dystansie 15m.
Dla porównania z śrutów JSB lub H&N osiągałem skupienia poniżej 40mm (4cm).
Myślę że to wystarczy za rekomendację.

Dla porównania z śrutów JSB lub H&N osiągałem skupienia poniżej 40mm (4cm).

Myślę że to wystarczy za rekomendację.

Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. 

- Spirit
-
- Arsenał:
To oztay 4,5 mm z metalowego pudełka

- lykanos
-
U mnie w Magnum 4,5 było kiepsko. W TX200 jeszcze gorzej. Do AT44 nawet nie wkładałem żeby lufy tym nie "skazić"

- night hunter
- Arsenał: at 44 singiel 6,35mm leapers 6-24x50 ao ,at 44 5,5mm singiel 8-32x50 ao,at 44 4,5mm -10 leader 4-16x 40 ao ,kral magnum 5,5mm hawke varmint 4x ao ,hatsan 90 vortex 4,5mm center point 3-9x 32 , heanel 300 , chiński wynalazek 4,5mm,bmk 51 5,5mm
=leapers 3-9x32 ao
testowałem ten srut ,z trzech karabinków ,gamo cf 30 , at 44 , chinki , jedynie z tej chinki było jako tako ,i dawało się trafiać puchy do 40 -50m
w pozostałych lipa straszna nawet z 15- 20 m.o niebo lepszym i niewiele droższym srutem będzie już ktk.jakis specyficzny jest ten hinol ,bo lata z niego przyzwoicie chyba wszystko 

- marecki36
- Arsenał:
miałem kiedyś haenela,bardzo stary bo o symbolu 284,nawet prowadnicy na lunete nie miał,miałem go dopracowanego,i wszystko dobrze z tej wiatróweczki latało tylko nie to ,,gówno''z szarego ,plastykowego pudełeczka,na 20m nawet w wiadro trafić nie mogłem... 

marecki36
- dietmar74
- Arsenał: Slavia634+DOC 3-9x40,
Crossman Vantage+Leapers 3-9x32,
Łucznik Wz.70.
Witam,
Ja używam oztaya z czarno-czerwonego pudełka do strzelania do puszek na 15-20m z pistoletu Łucznik WZ-70
w trybie westernowym
, tzn. układam przed sobą 10 śrutów na blacie i jak najszybciej : naciąg,nabij,pal.
Fajne ćwiczenie do instynktownego celowania bez skupiania się na przyrządach celowniczych.
Śruty niemal wpadają w port lufy,ale przy jego cenie to by słowaka KTK było szkoda na takie plucie.
Ja używam oztaya z czarno-czerwonego pudełka do strzelania do puszek na 15-20m z pistoletu Łucznik WZ-70
w trybie westernowym

Fajne ćwiczenie do instynktownego celowania bez skupiania się na przyrządach celowniczych.
Śruty niemal wpadają w port lufy,ale przy jego cenie to by słowaka KTK było szkoda na takie plucie.

- roket
-
- Arsenał: big cock , Hatsan 25 Supershcharger
Ja ostatnio kupiłem boxera (czeski) ten w metalowym pudełku szpic 300 szt , i w moim harym superchargerze lata fatalnie , na 20 m to jest skupienie płyty cd nawet szerzej , gdzie premier ultra mag już skupienie pudełka śrutu , jednak nie warto taniochy brać chyba że max 15 metrów
- M4arcino
Śrut z moich początków strzelectwa ;) mam jeszcze pół paczki zostawionej w sentymencie do tamtych czasów :) ogólnie na początek nie jest zły ;)
- kamrzy000
-
- Arsenał: AA TX200 HC + DOC ~ Łucznik wz. 70
Strzelałem raz z chińskiego Oztaya (w szarym pudełku). Siał strasznie. Jedna śrucina pękła w lufie. Szkoda karabinka na ten badziew.
~Volenti non fit iniuria~
- jakiii
-
- Arsenał:
Ten (w szarym pudełku) u mnie sprawdził się w Iż-u 61, całe 1,5 kg posłużyło jako wypełnienie/dociążenie wszystkich komór łoża. 

• Strona 1 z 2 • 1, 2
-