Śruty Pointed
Moderatorzy: śwagier, Neo, Antonio
• Strona 1 z 1
- wojtek7777
-
- Arsenał:
Śruty Pointed
Witam
Co sądzicie na temat tego śrutu?? oraz jego wykonania?? Używa go ktoś z Was lub używał ?? Koszt pudełka 9zł

Co sądzicie na temat tego śrutu?? oraz jego wykonania?? Używa go ktoś z Was lub używał ?? Koszt pudełka 9zł

- bosh6
-
- Arsenał: Crick Tac 45
Re: Śruty Pointed
A z czego i do czego chcesz strzelać tym śrutem? Oraz w jakim kalibrze?
- wojtek7777
-
- Arsenał:
Z Harnasia, Hwusi, crosmana 2240 Ostre zdjecia gryzoni, jak i puszki tarcze.... na różnych dystansach kaliber 5.5
- bosh6
-
- Arsenał: Crick Tac 45
Patrząc na jakość wykonania to raczej powyżej 20m celny nie będzie. Ale może ktoś testował. Z tanich dobrych śrutów to jedynie crosman. Ja osobiście próbowałem w różnych karabinkach różnych śrutów, zawsze wracałem tylko do jednego - JSB. Nie wiem czy to siła sugestii, czy on tak naprawdę lata najlepiej we wszystkich lufach.
- Rafał
-
- Arsenał: Hatsan bt65, zoraki hp-01, uberti cattleman thunderer 3.5"
Śrut do 30m leci przyzwoicie da się wyciąć jeden otwór(chociaż dość spory) Tylko uwaga. Co do tego z prawej są dwa rodzaje sprzedawane jako jeden.
Krótki(opakowanie z jasnym odcieniem szarego) waży mniej niż 1g z tego co pamiętam i sieje na całą tarczę już przy 20 kilku metrach.
Długi(opakowanie z "brudnym/ciemnym" szarym) waży ponad 1g i nieźle się spisuje. Na 100m jest gdzieś moja tarczka wrzucona z tematu snajper100 czy coś takiego. Skupienie około 13cm w limicie(po warzeniu i myciu).
Rozrzut wagi dość spory jeśli dobrze pamiętam od 1.09 do 1.2 czy może nawet ponad.
Raz czy dwa trafiłem na paczkę gdzie śrut był pokryty jakimś białym nalotem, coś jakby stary środek konserwujący. Na około 10 paczek raz trafiłem na sztukę której główka pasowała do kalibru 4.5 a sukienka do 5,5 po prostu niedociśnięty był.
Oczywiście mówię tu o kalibrze 5,5. Co do 4,5 jedynie ten z lewej. Przy użyciu slavi na 20m powtarzalnie co2 da się trafiać. Ten z prawej natomiast ma tak cienką sukienkę że nawet chinka ją uszkadzała podmuchem z cylindra.
Ed: Zapomniałem jeszcze dodać że ze względu na kształt formy ciężko się go do maga bez smarowania ładuje. Stożek kończy się niewielkim rantem i to bywa denerwujące.
Krótki(opakowanie z jasnym odcieniem szarego) waży mniej niż 1g z tego co pamiętam i sieje na całą tarczę już przy 20 kilku metrach.
Długi(opakowanie z "brudnym/ciemnym" szarym) waży ponad 1g i nieźle się spisuje. Na 100m jest gdzieś moja tarczka wrzucona z tematu snajper100 czy coś takiego. Skupienie około 13cm w limicie(po warzeniu i myciu).
Rozrzut wagi dość spory jeśli dobrze pamiętam od 1.09 do 1.2 czy może nawet ponad.
Raz czy dwa trafiłem na paczkę gdzie śrut był pokryty jakimś białym nalotem, coś jakby stary środek konserwujący. Na około 10 paczek raz trafiłem na sztukę której główka pasowała do kalibru 4.5 a sukienka do 5,5 po prostu niedociśnięty był.
Oczywiście mówię tu o kalibrze 5,5. Co do 4,5 jedynie ten z lewej. Przy użyciu slavi na 20m powtarzalnie co2 da się trafiać. Ten z prawej natomiast ma tak cienką sukienkę że nawet chinka ją uszkadzała podmuchem z cylindra.
Ed: Zapomniałem jeszcze dodać że ze względu na kształt formy ciężko się go do maga bez smarowania ładuje. Stożek kończy się niewielkim rantem i to bywa denerwujące.
- calleb
-
- Arsenał: Galatian III .22 LW
Po co strzelać z takich wynalazków? Nie lepiej kupić coś przyzwoitego na alledrogo?
- Rafał
-
- Arsenał: Hatsan bt65, zoraki hp-01, uberti cattleman thunderer 3.5"
Tak mi się wydawało że temat już był:
pointed-classic-style-germany-t2188.html
pointed-classic-style-germany-t2188.html
- JBJumper
-
- Arsenał: Hatsan 90-Vögler Optik 6-24x56 SF IR
Beretta Elite II CO2
Striker Edge Vortex
QB 78 Deluxe
bosh6 napisał(a):Patrząc na jakość wykonania to raczej powyżej 20m celny nie będzie. Ale może ktoś testował. Z tanich dobrych śrutów to jedynie crosman. Ja osobiście próbowałem w różnych karabinkach różnych śrutów, zawsze wracałem tylko do jednego - JSB. Nie wiem czy to siła sugestii, czy on tak naprawdę lata najlepiej we wszystkich lufach.
jsb masz na myśli ten?
http://allegro.pl/srut-jsb-diabolo-exact-4-52mm-500-szt-i5525577122.html
Słysze wszedzie,ze bardzo dobre ale sam jeszcze nie strzelalem.
One Shot One Kill Salut!
- Spirit
-
- Arsenał:
Kupiłem ostatnio tego długiego pointed-a. Strzeliłem pół maga i to by było na tyle. Na 20 metrów siewnik 10 na 10 cm gdzie z JSB jeden punkt.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- loopess
-
- Arsenał: Trzecia noga
Też testowałem to "coś" i efekt raczej marny,na 10m dało się strzelać do puszek po browarach i nic poza tym,ogólnie masakra,też zawsze po takich testach wracałem do jsb
- night hunter
- Arsenał: at 44 singiel 6,35mm leapers 6-24x50 ao ,at 44 5,5mm singiel 8-32x50 ao,at 44 4,5mm -10 leader 4-16x 40 ao ,kral magnum 5,5mm hawke varmint 4x ao ,hatsan 90 vortex 4,5mm center point 3-9x 32 , heanel 300 , chiński wynalazek 4,5mm,bmk 51 5,5mm
=leapers 3-9x32 ao
w poniedziałek , na ryneczku nabyłem takie cus - własnie do puszkobicia ,bo jakos exacta mi troche szkoda - do takich celów w załozeniu tak do 30 - 35 m jak sie uda . no i sie całkiem miło zdziwiłem
wyglada jak oztay ,ale jest celniejszy , (z tamtego tez strzelałem ) z air mastera lata to naprawde niezle , choc sam srut robi mizerne wrazenie
strzelajac stojac z wykorzystaniem na poczatku lichej podporki z 40 m puchy po energetykach , obrywały bez problemu ,z 40 m puszke od groszku konserwowego ,zalana woda przeszywa na wylot ,przy ek 16 j na starcie , . wiec ta lufa go trawi całkiem niezle
.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
• Strona 1 z 1
-