stłuczony palec
Moderatorzy: śwagier, Neo, Antonio
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BiMa
stłuczony palec
mam do was pytanie... jako że pare dni temu wkurwiłem się na pracownika i w nerwach "zrobiłem za niego" , przy odbijaniu łomem zaczepu od rynny "zeszła" mi ręka i przyjebałem z całej siły breszką, łomem, w palec, jakoś że palec wylądował między cegłą a łomem to powiem że bolało... paznokieć zrobił się cały czarny, teraz jest lekko przypuchnięty, ciepły i boli, co z tym zrobić k...a zostawić i obserwować ? przebijać ? wyrywać paznokieć ? zakażenie raczej się nie wda bo biore antybiotyk "duomox" na zapalenie oskrzeli no ale... kurwa że nie mógł od razu oderwać się paznokieć... nie było by problemu 

- mr. White
-
- Arsenał:
Re: stłuczony palec
Mi kiedyś po podobnym zdarzeniu paznokieć sam zszedł. Może obserwuj przez najbliższy dzień czy dwa jak to u Ciebie będzie się "rozwijać". Ostatecznie pozostanie wizyta u chirurga.
- Neo
-
- Arsenał: To co pod ręką
Dwasposoby medyczny octan glinkowy, cieplymroztworem nasączyć szmatkę,, owinąć ijeszcze owinąć folią z dostępem powietrza, drugi babci roztwor szarego mydła bardzo gorłcy tak jak wytrzymasz, rękę do niego i trzepać bańki, noi zapomniał bym trzeci włożyć w ciepłe i wilgotne miejsce
Zdrówka.

Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- BiMa
ja poszedłem o krok dalej... jako że czułem że mam pod całym paznokciem "bańkę" z krwią w sumie cały paznokieć czarny to co tam miało by być innego...., postanowiłem wsadzić pod paznokieć igłę
... jako że nie miałem igłu wziąłem malutki frez kulisty od drimla
rozgrzałem do czerwoności i wsadziłem pod paznokieć, jakie moje zdziwienie było jak krew wystrzeliła... a jeszcze większe jak wycisnąłem krew i okazało się że palec nie jest spuchnięty... tylko był wypełniony krwią .... teraz paznokieć jest mniej czarny, jest lekko fioletowy trochę bardziej niż był na początku
.... i co ważne nie pulsuje i nie jest już taki gorący !... na szczęście jak wspomniałem biorę antybiotyk więc jestem chroniony przed dziwnym zakażeniem (oby!)
jak narazie cały czas lekko się sączy, zobaczymy co przyniesie jutro !

- bosh6
-
- Arsenał: Crick Tac 45
Zamiast frezu trzeba bylo uzyc sruboktetu gwiazdkowego. 

- piotrfox
-
- Arsenał: Dużo ołowiu w S1
Dziurke robi sie na grzbiecie paznokcia a nie pod nim...wtedy sobie krew wyplywa sfobodnie i nie ma pulsujacego palucha 

- jakiii
-
- Arsenał:
Można prosić foto paluszka ? 

- kociniak
-
- Arsenał: zawsze gotowy w majtkach...
Jak zawsze skuteczne stosuje zasikac
Wiesz Indianer, coś jest nie tak.
Co jest nie tak?
Przestałem marzyć. Jak człowiek nie marzy umiera.
Co jest nie tak?
Przestałem marzyć. Jak człowiek nie marzy umiera.
- BiMa
jakiii napisał(a):Można prosić foto paluszka ?
naturalnie że tak

w zasadzie to zamysł miałem taki żeby tym frezikiem przewiercić płytkę paznokcia tak jak to w necie pokazuję ale sam nie wiem, nie do końca mi się to podobało

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- jakiii
-
- Arsenał:
Te focie są bardzo "ciekawe"
, na 4-tej lewa rąsia? 

- BiMa
jak lewa? prawa! wszędzie prawa jedną jebłemjakiii napisał(a):Te focie są bardzo "ciekawe", na 4-tej lewa rąsia?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5