Szczotka z brązu czy chemia?
Moderatorzy: Neo, arkadyjczyk, Antonio
• Strona 1 z 1
- Fiona
-
- Arsenał:
Szczotka z brązu czy chemia?
Czego używacie do odoławiania lufy, szczotki czy chemii?
Unikam dyskusji z idiotą i chamem bo sprowadzają adwersarza do swojego poziomu i pokonują doświadczeniem.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
- syntezator
-
- Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm
Re: Szczotka z brązu czy chemia?
Jak rozumiem pytasz o wiatrówki 
W wiatrówkach używam patyczka/sznureczka i szmatki z oliwą.
W broni CP szczotki mosiężnej (wycioru), wody i Ludwika (później WD-40).

W wiatrówkach używam patyczka/sznureczka i szmatki z oliwą.
W broni CP szczotki mosiężnej (wycioru), wody i Ludwika (później WD-40).
- Fiona
-
- Arsenał:
Tak, pytanie dotyczy pneumatyka i ołowiu.
Unikam dyskusji z idiotą i chamem bo sprowadzają adwersarza do swojego poziomu i pokonują doświadczeniem.
- BiMa
ja czyściłem środkiem do konserwacji broni albo wd40, ściereczką i żyłką . przekładasz żyłkę przez lufę zawiązujesz ściereczkę i przeciągasz... i tak trochę razy
tylko pamiętaj żeby żyłka byłą gruba i mocna !! bo jak ci się zerwie i szmatka zostanie w lufie to może być kłopot
, wody i ludwika nie używałem więc się nie wypowiem... w sumie nie wpadł bym nawet na taki pomysł 

- Fiona
-
- Arsenał:
BiMa
Środek do konserwacji służy do k.... konserwacji. Szmatką, przecierakiem, można przetrzeć a ja pytałem czym odołowić!!!
Środek do konserwacji służy do k.... konserwacji. Szmatką, przecierakiem, można przetrzeć a ja pytałem czym odołowić!!!
- BiMa
tak wiec ja używałem Brunoxu i szmatki, czyściło spoko i było okej. Lead remover jak sama nazwa wskazuje...
.

- iskariota78
- Arsenał:
Wiatrówki nie czyszczę ...rózne opinie czytałem, a broń palną czyszczę sznurem/wyciorem z wbudowaną szczotką mosiężną -dorywczo ....pomijając gruntowne czyszczenie.
W alledrogo trzeba wpisać Wycior sznur do czyszczenia lufy kulowej różne kal
W alledrogo trzeba wpisać Wycior sznur do czyszczenia lufy kulowej różne kal
- Antonio
-
- Arsenał:
Bierzesz dratwę lu cienki sznurek, tniesz z miekiej tkaniny trzy albo cztery paseczki.
Wiążesz je co kilka centymetrów, całość przeciagasz przez lufę i kilka razy w lewo i prawo.
Można użyć środka lub nawet pasty polerskiej jeżeli chce ktoś próbować poprawić kondycję lufy.
Wiążesz je co kilka centymetrów, całość przeciagasz przez lufę i kilka razy w lewo i prawo.
Można użyć środka lub nawet pasty polerskiej jeżeli chce ktoś próbować poprawić kondycję lufy.

Stary pierdziel ale nie alkoholik

• Strona 1 z 1