tuning CP1 Kandar

Czasami trzeba zrobić coś samemu, albo chce się zrobić coś samemu, tutaj wrzucamy różne porady jak coś zrobić.

Moderatorzy: Antonio, arkadyjczyk, Neo

Biker

Re: tuning CP1 Kandar

Postprzez Biker » 12 sie 2015, o 20:45

Cierpliwy jestem, to Ci odpowiem :mrgreen:
Waga pokazuje że w pełnym rynsztunku waży równe 2 kg.
A tarcze wstawiłem na poprzedniej stronie. Na dalsze dystansy też jest celny, ale jak wszyscy wiemy najsłabszym ogniwem w tej zabawie zazwyczaj jest strzelec, więc tobie może będzie szło lepiej.

Zasłużony Hunter
Arsenał: Krykiet 4.5 + Hawke Varmint 4-16x44

Postprzez luki » 12 sie 2015, o 20:47

O no nie wiem nerwus ze mnie pewnie mam (nie stwierdzone ) ADHD :-D ale może nic nie wiadomo :lol:

zapek-1974

Postprzez zapek-1974 » 12 sie 2015, o 20:55

Biker tak mi się ten twój pistolo-karabinek spodobał że chyba sobie takiego sprezentuje, cudeńko jednym słowem.

Zasłużony Hunter
Arsenał: Krykiet 4.5 + Hawke Varmint 4-16x44

Postprzez luki » 12 sie 2015, o 20:57

Zapek poczekaj trza się zapisać w kolejce :-> :-P bo zajezdzimi naszego cudotwórcę z forum :mrgreen:
Ale jedno jest pewne super sprzeciw no i ladniutki taki :-P

Biker

Postprzez Biker » 12 sie 2015, o 23:18

zapek-1974 napisał(a):chyba sobie takiego sprezentuje, cudeńko jednym słowem.

Powiem Ci, że jak go sobie już wystrugasz to będziesz bardziej zadowolony niż się spodziewasz.
Galatianowi pod względem energii raczej nie dorówna, ale wagą i poręcznością bije go na głowę.
Gdyby zastosować w nim jakąś trochę dłuższą i równie celną lufę to byłby mega sprzęt do podwórkowego(i nie tylko) strzelania. Nasz forumowy magik zrobił bardzo dobry zawór do tego pistola i nawet na tak krótkiej lufie Vmax na JSB RS podchodzą pod 280 i są w zadowalającym(przynajmniej mnie) stopniu stabilne, tylko wymaga to wysokiego ciśnienia. Dlatego dobrze by było żeby ktoś jeszcze zrobił sobie taką zabawkę i wtedy porównamy wyniki i doświadczenia z nią związane. Nie wykluczone,że sprawię sobie jeszcze jedną sztukę tylko tym razem z magazynkiem i teraz rozglądam się właśnie, może coś się trafi z drugiej ręki z przeładowaniem z prawej strony. Od razu oświadczam, że tego nie sprzedaję. :mrgreen:

zapek-1974

Postprzez zapek-1974 » 13 sie 2015, o 07:26

Już zamówiłem u kolegi z forum CP1-M z ryflowaniami, z naszym magikiem jestem już umówiony , zostaje mi tylko wymyślić coś podobnego z rozkładaną kolba jak u Ciebie.

Zasłużony Hunter
Arsenał: A takie tam .

Postprzez LOGUN » 14 sie 2015, o 09:04

Biker tylko nie wiem czy CP1 M znajdziesz z wajchą z prawej strony .

Sponsor forum
Arsenał: Dużo ołowiu w S1

Postprzez piotrfox » 14 sie 2015, o 10:29

Ja narazie z mojego cp1m jestem zadowolony zalozony mam kolimator i strzelam celnie tam gdzie chce ...w kieszeni ze 3 bombiczki paczka srutu i pykanko...strasznie podoba mi sie mobilnosc tego pistola....przerobek na pcp nie planuje gdyz z butla 4l nie usmiecha mi sie lazic.

Biker

Postprzez Biker » 14 sie 2015, o 15:11

piotrfox napisał(a):trasznie podoba mi sie mobilnosc tego pistola....przerobek na pcp nie planuje

No popatrz.
A to jest właśnie temat o przeróbkach. ;-)
LOGUN napisał(a):Biker tylko nie wiem czy CP1 M znajdziesz z wajchą z prawej strony .

Mam czas i do tego cierpliwy jestem , może się coś trafi.
Wiem że takie też wychodziły, ale jak nic nie znajdę to może przyzwyczaję się po prostu do lewego przeładowania. ;-)

Sponsor forum

Postprzez piotrfox » 14 sie 2015, o 21:13

Ejjjj no Biker akurat moj ma poprawiona korone lufy na gladko spust poler i sprezyna spustu mieksza dalej...zbijak w czesci tracej poler i napiecie sprezyny zwiekszone przez dolozenie podkladki 0.5cm.....wiec mozna mowic o moim tuningu :-P pomysle jeszcze nad tym tylnym oparciem o ramie....i dalej w pcp nie planuje. Bombiczki takie leciutkie :-Dps bylem nad jeziorem i strzelalem nad woda w dal by sprawdzic jak daleko srut bije i powiem ze na 200m dolatuje jestem pelen podziwu :-)-3 srut jsb heavy 1.175gr

Zainteresowany
Arsenał:

Postprzez wojtek7777 » 14 sie 2015, o 23:35

Ciekawe ile by Ci chrono teraz pokazało?? Masz możliwość sprawdzić??

Sponsor forum

Postprzez piotrfox » 15 sie 2015, o 07:17

Mam chrono radekowe ale trzeba zrobic przedluzke gdyz co2 robi zaklucenie na bramkach trzeba troche dalej ustawic...w nastepnym tygodniu pomierze bede mial wolne a sam jestem ciekawy.

Tropiciel
Arsenał:

Postprzez hotair » 15 sie 2015, o 13:02

Rozwazam zakup CP1 w kal 5,5mm (tylko najlepiej jakby się dało z większym chwytem od Cp1M) i zastanawiam się czy coś jest nie tak z najtańszą ofertą na alledrogo za 229zł bodajże bo jakos nikt u nich nie kupuje a decuduje się na droższą ofertę . Czymś się różnią CP1 5,5mm od siebie ?

Biker

Postprzez Biker » 15 sie 2015, o 15:24

hotair napisał(a):czy coś jest nie tak z najtańszą ofertą na alledrogo za 229zł bodajże bo jakos nikt u nich nie kupuje a decuduje się na droższą ofertę

Najwyraźniej ludzie nie potrzebują tańszych rzeczy, wolą mieć droższe i lepsze(?) .
Masz jeszcze wybór za ile kupisz, zastanów się czy chcesz mieć lepszy(?) czy kupić u sprzedawcy który narzuca mniejszą marżę.

Sponsor forum

Postprzez piotrfox » 17 sie 2015, o 19:36

wojtek7777 napisał(a):Ciekawe ile by Ci chrono teraz pokazało?? Masz możliwość sprawdzić??

Chrono radeckowe otwarte srut 5,5mm JSB 1,175gr odleglosc koniec lufy do 1 bramki 22cm i na wyslwietlaczu 8.1J do 8.3J strzalow 40 dalej szkoda srutu bo wszystkie stabilne w pistolu zrobione tyle co pare postwo wyzej pisalem tzn.kosmetyka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zrób to sam