tuning CP1 Kandar
Moderatorzy: Antonio, arkadyjczyk, Neo
- Biker
Re: tuning CP1 Kandar
Cierpliwy jestem, to Ci odpowiem
Waga pokazuje że w pełnym rynsztunku waży równe 2 kg.
A tarcze wstawiłem na poprzedniej stronie. Na dalsze dystansy też jest celny, ale jak wszyscy wiemy najsłabszym ogniwem w tej zabawie zazwyczaj jest strzelec, więc tobie może będzie szło lepiej.

Waga pokazuje że w pełnym rynsztunku waży równe 2 kg.
A tarcze wstawiłem na poprzedniej stronie. Na dalsze dystansy też jest celny, ale jak wszyscy wiemy najsłabszym ogniwem w tej zabawie zazwyczaj jest strzelec, więc tobie może będzie szło lepiej.
- luki
-
- Arsenał: Krykiet 4.5 + Hawke Varmint 4-16x44
O no nie wiem nerwus ze mnie pewnie mam (nie stwierdzone ) ADHD
ale może nic nie wiadomo 

- zapek-1974
Biker tak mi się ten twój pistolo-karabinek spodobał że chyba sobie takiego sprezentuje, cudeńko jednym słowem.
- luki
-
- Arsenał: Krykiet 4.5 + Hawke Varmint 4-16x44
Zapek poczekaj trza się zapisać w kolejce
bo zajezdzimi naszego cudotwórcę z forum
Ale jedno jest pewne super sprzeciw no i ladniutki taki

Ale jedno jest pewne super sprzeciw no i ladniutki taki

- Biker
zapek-1974 napisał(a):chyba sobie takiego sprezentuje, cudeńko jednym słowem.
Powiem Ci, że jak go sobie już wystrugasz to będziesz bardziej zadowolony niż się spodziewasz.
Galatianowi pod względem energii raczej nie dorówna, ale wagą i poręcznością bije go na głowę.
Gdyby zastosować w nim jakąś trochę dłuższą i równie celną lufę to byłby mega sprzęt do podwórkowego(i nie tylko) strzelania. Nasz forumowy magik zrobił bardzo dobry zawór do tego pistola i nawet na tak krótkiej lufie Vmax na JSB RS podchodzą pod 280 i są w zadowalającym(przynajmniej mnie) stopniu stabilne, tylko wymaga to wysokiego ciśnienia. Dlatego dobrze by było żeby ktoś jeszcze zrobił sobie taką zabawkę i wtedy porównamy wyniki i doświadczenia z nią związane. Nie wykluczone,że sprawię sobie jeszcze jedną sztukę tylko tym razem z magazynkiem i teraz rozglądam się właśnie, może coś się trafi z drugiej ręki z przeładowaniem z prawej strony. Od razu oświadczam, że tego nie sprzedaję.

- zapek-1974
Już zamówiłem u kolegi z forum CP1-M z ryflowaniami, z naszym magikiem jestem już umówiony , zostaje mi tylko wymyślić coś podobnego z rozkładaną kolba jak u Ciebie.
- LOGUN
-
- Arsenał: A takie tam .
Biker tylko nie wiem czy CP1 M znajdziesz z wajchą z prawej strony .
- piotrfox
-
- Arsenał: Dużo ołowiu w S1
Ja narazie z mojego cp1m jestem zadowolony zalozony mam kolimator i strzelam celnie tam gdzie chce ...w kieszeni ze 3 bombiczki paczka srutu i pykanko...strasznie podoba mi sie mobilnosc tego pistola....przerobek na pcp nie planuje gdyz z butla 4l nie usmiecha mi sie lazic.
- Biker
piotrfox napisał(a):trasznie podoba mi sie mobilnosc tego pistola....przerobek na pcp nie planuje
No popatrz.
A to jest właśnie temat o przeróbkach.

LOGUN napisał(a):Biker tylko nie wiem czy CP1 M znajdziesz z wajchą z prawej strony .
Mam czas i do tego cierpliwy jestem , może się coś trafi.
Wiem że takie też wychodziły, ale jak nic nie znajdę to może przyzwyczaję się po prostu do lewego przeładowania.

- piotrfox
-
Ejjjj no Biker akurat moj ma poprawiona korone lufy na gladko spust poler i sprezyna spustu mieksza dalej...zbijak w czesci tracej poler i napiecie sprezyny zwiekszone przez dolozenie podkladki 0.5cm.....wiec mozna mowic o moim tuningu
pomysle jeszcze nad tym tylnym oparciem o ramie....i dalej w pcp nie planuje. Bombiczki takie leciutkie
ps bylem nad jeziorem i strzelalem nad woda w dal by sprawdzic jak daleko srut bije i powiem ze na 200m dolatuje jestem pelen podziwu
srut jsb heavy 1.175gr

- wojtek7777
-
- Arsenał:
Ciekawe ile by Ci chrono teraz pokazało?? Masz możliwość sprawdzić??
- piotrfox
-
Mam chrono radekowe ale trzeba zrobic przedluzke gdyz co2 robi zaklucenie na bramkach trzeba troche dalej ustawic...w nastepnym tygodniu pomierze bede mial wolne a sam jestem ciekawy.
- hotair
- Arsenał:
Rozwazam zakup CP1 w kal 5,5mm (tylko najlepiej jakby się dało z większym chwytem od Cp1M) i zastanawiam się czy coś jest nie tak z najtańszą ofertą na alledrogo za 229zł bodajże bo jakos nikt u nich nie kupuje a decuduje się na droższą ofertę . Czymś się różnią CP1 5,5mm od siebie ?
- Biker
hotair napisał(a):czy coś jest nie tak z najtańszą ofertą na alledrogo za 229zł bodajże bo jakos nikt u nich nie kupuje a decuduje się na droższą ofertę
Najwyraźniej ludzie nie potrzebują tańszych rzeczy, wolą mieć droższe i lepsze(?) .
Masz jeszcze wybór za ile kupisz, zastanów się czy chcesz mieć lepszy(?) czy kupić u sprzedawcy który narzuca mniejszą marżę.
- piotrfox
-
wojtek7777 napisał(a):Ciekawe ile by Ci chrono teraz pokazało?? Masz możliwość sprawdzić??
Chrono radeckowe otwarte srut 5,5mm JSB 1,175gr odleglosc koniec lufy do 1 bramki 22cm i na wyslwietlaczu 8.1J do 8.3J strzalow 40 dalej szkoda srutu bo wszystkie stabilne w pistolu zrobione tyle co pare postwo wyzej pisalem tzn.kosmetyka
-