neofita pisze:A Darwin z nagrodą czekaBiker pisze:Z tego widać, że w narodzie duch radzenia sobie z głupotą decydentów i różnego rodzaju przeciwnościami losu nie upada.![]()
I to jest budujące..
ekol viper 7,62?
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Re: ekol viper 7,62?

Stary pierdziel ale nie alkoholik
-
Biker
Czekał tyle to może poczekać jeszcze trochę, ja tam piersi do odznaczeń nie wypinam.neofita pisze:A Darwin z nagrodą czeka.
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Zaczynacie zachowywać się jak wyznawcy jedynej słusznej linii. Nie możecie czasami popuścić wodzy fantazji?
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Tu nie chodzi o ,,jedynie słuszny limit" ,lub ustawę lecz o rozwagę przy takiej zabawie przy puszczaniu wodzy.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
-
spin
- Sponsor forum

- Arsenał: atomowy
Witam,
w nawiązaniu do tematu..a od czego są naboje do osadzaków prochowych?
w nawiązaniu do tematu..a od czego są naboje do osadzaków prochowych?
spin
HW90K/BSAUltraBullPup/DemyanM2/HW75
HW90K/BSAUltraBullPup/DemyanM2/HW75
-
Fiszer5
Robiłem kiedyś za małolata coś podobnego na bazie ślepaków do wstrzeliwania kołków w ścianę. Powiem szczerze że nawet z niezłą mocą to latało. Pojawiał się jednak problem gdy próbowałem jeszcze większej mocy eksperymentując z mocniejszymi ślepakami. Komora wytrzymywała ale denko ślepaka już nie, trzeba było uważać na dłonie przy mocniejszych ślepakach bo przedemuchy były straszne
moc była taka że 5mm grubości stalowej blachy nie było problemem.
- Szachmat
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: SPA P15 5,5
hatsan 30 4,5
zoraki hp01 4.5
a jak to jest rozwiązane w osadzakach ? ze wszystko działa .i nie urywa denka slepaka
- dudu9323
- Początkujący Hunter

- Arsenał: hatsan 55
crosman 1377
nadzieja na pcp 5,5 - Lokalizacja: Małopolska wieś
nie powiem ci na sto mam w domu osadzak hilti to w nim tylko dziurka powstaje w tyle "łuski" podejrzewam ze reszta jest w pełni podparta bo wogóle się nie odkształca, energi na czerwonych nie brakuje by bić gwoździe bezpośrednio w profile stalowe 
w sumie to ten ładunek prawdopodobnie wisi tylko na tym pasku co go podaje, bo nie bardzo ma szanse być w jakiegoś rodzaju "lufie"
swoją drogą spotkałem się z dziwnymi "nabojami" w kalibrze zbliżonym do 4,5mm ale łuska była troszke szersza z kuleczka na końcu co to mogło być?
w sumie to ten ładunek prawdopodobnie wisi tylko na tym pasku co go podaje, bo nie bardzo ma szanse być w jakiegoś rodzaju "lufie"
swoją drogą spotkałem się z dziwnymi "nabojami" w kalibrze zbliżonym do 4,5mm ale łuska była troszke szersza z kuleczka na końcu co to mogło być?
-
Fiszer5
Ja robiłem doświadczenie z lufą od wiatrówki w kalibrze 4.5. Według mnie przy mocniejszym ślepaku była zbyt wielka siła więc nadmiar gazów musiał gdzieś ujść. A najsłabszym miejscem było właśnie denko ślepaka i mikro szczelina poza nim. Swoją drogą to miło tą zabawę wspominam.Szachmat pisze:a jak to jest rozwiązane w osadzakach ? ze wszystko działa .i nie urywa denka slepaka
- calleb
- Hunter

- Arsenał: Galatian III .22 LW
Eeeee... to chyba lepiej kupić ekola na 9mm ślepaki i przerobić na sportowy .22 LR...
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Niestety ale konstrukcja jest od 9 mm centralnego.calleb pisze:Eeeee... to chyba lepiej kupić ekola na 9mm ślepaki i przerobić na sportowy .22 LR...
- calleb
- Hunter

- Arsenał: Galatian III .22 LW
Czy to jest jakiś problem zasadniczo? Pozycję iglicy można zmienić, do tego wkładki w bębnie i lufie...
- .22
- Stary Hunter

- Arsenał: B3, Hatsan 20
A gdzie kupisz naboje .22 LR, w kiosku ruchu?

EKG - Elitarny Klub Geriatryczny.