Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Postanowiłem przyozdobić (ktoś powie oszpecić) swoje drewno w taki rysunek. Wykonałem go narzędziem dremelo-podobnym, końcówka jaką się posłużyłem było wiertło 2mm. Po testach na obcym kawałku drewna i opanowaniu sztuki skrobania wziąłem się za kolbe.. Narysowałem projekt na kartce i kalką odbiłem na drewienku po ok pół godziny powstało takie coś :
Prezentuje się całkiem sympatycznie. Styl art-deko jest jak najbardziej kompatybilny z tego typu modernistyczną osadą. Chociaż ja wolałbym jakiś motyw myśliwsko-zwierzęcy lub wici roślinnej.Też mi chodzi po głowie jakiś "ryt" na kolbie w 90tce.Niestety mi brakuje talentu. Pozostaje tylko zlecić to fachowcowi.
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć.
Mi również się marzy osada w stylu exclusive. Kiedyś w Braci Łowieckiej czytałem super artykuł jak z osady która mamy pięknie wyrobić sobie eleganckie usłojenie, poprostu wychodzi bajka. A do tego właśnie jakiś motyw zwierzęcy np. 2 byki jelenia walczące ze sobą.
Blaser3006 pisze:Mi również się marzy osada w stylu exclusive. Kiedyś w Braci Łowieckiej czytałem super artykuł jak z osady która mamy pięknie wyrobić sobie eleganckie usłojenie, poprostu wychodzi bajka. A do tego właśnie jakiś motyw zwierzęcy np. 2 byki jelenia walczące ze sobą.
Hehe tym sposobem będę w przyszłym tyg. podrabiał buk na orzech Wrzucę foty co i jak.
O ile się nie mylę to w crosie jest zaczem boczny tłoka, wiec powinno. Ja będę chciał wcisnąć tam jeszcze nowy QTiger.
Najpierw to muszę znaleźć odpowiednie oringi i dopiero pod nie podrobić.
Jak macie sprawdzony sklep to proszę o linka.
Rafael pisze:taki mam zamiar, opisze krok po kroku. Dla naszych będę też modyfikował inne moje zabawki to też tu wrzucę.
W kolejce:
...
-bull pup,
Ja właśnie jestem w trakcie przeróbki AT44 na bullpup...
To nie takie proste jak mi się pierwotnie wydawało
Pisz nad czym dumasz. Ja jeszcze nie mam rys. tech. na papierze ale sporo rozwiązań przedumałem już w głowie. Wiadomo, potem papier i wybranie najlepszego pomysłu.
Pisz tu albo na PW, a mam pytanie do Ciebie