Witam:)

Witalnia – witamy nowych użytkowników forum airgun-hunting.pl. Przywitaj się, poznaj społeczność i dołącz do dyskusji :-)--

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Awatar użytkownika
syntezator
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm

Re: Witam:)

Post autor: syntezator »

@damiand11: PS Po co Ci: hatsan: 60, 70, 55, 135 :?:
Przecież się wiele nie różnią (tak wiem H135 się trochę bardziej różni)... chyba że nie miałeś ich jednocześnie... :?:
Mevert
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Post autor: Mevert »

Witam
damiand11
Cichy
Cichy
Arsenał:

Post autor: damiand11 »

syntezator pisze:@damiand11: PS Po co Ci: hatsan: 60, 70, 55, 135 :?:
Przecież się wiele nie różnią (tak wiem H135 się trochę bardziej różni)... chyba że nie miałeś ich jednocześnie... :?:
to jest sprzęt jaki posiadałem :)
zaczęło się od hatsana 60 pierwszej generacji = kal 5,5 mm lufa gładka ok 21J ( wtedy nie było jeszcze tych przeklętych 17).
potem przyszła zmiana na 70 4,5 już w gwincie z bezpiecznikiem i truglow, ale plastyk;] - trochę zmodyfikowałem:)
przyszła chęć na drewienko więc zakupiłem 55 :) ale pewnego dnia na alle bardzo spodobał mi się 135 :) ale to było tylko chwilowe zauroczenie - zaciężki, a w limicie fatalna kultura. w między czasie był jeszcze 85 po pełnym alhemiku(zapomniałem go uwzględnić:D) a obecnie jest 99;] - jakoś lubię tą markę ;]

w między czasie były różności z co2, trochę pcp- sam nie wiedziałem czego chce;) i w sumie dalej tak jest :D no bo palnej nie moge :(
Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Post autor: Czarnowidz »

damiand11 pisze:no bo palnej nie moge :(

Kup czarnoprochowca. :-D
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)
damiand11
Cichy
Cichy
Arsenał:

Czarnowidz pisze:
damiand11 pisze:no bo palnej nie moge :(

Kup czarnoprochowca. :-D
myślałem nad tym, ale jakoś nie przemawia :D chociaż nie mówię nie, może kiedyś :D
Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Post autor: Czarnowidz »

A co Ci nie odpowiada w czarnoprochowcach?
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)
Mevert
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Post autor: Mevert »

Zastanawiam się tylko dlaczego palnej nie możesz.

Ps. czarnoprochowce są właśnie tajne :P, sam mam już na oku 2 okazy
damiand11
Cichy
Cichy
Arsenał:

nie wiem za dużo o czarnoprochowcach to po pierwsze, ale ładowanie tego chyba trochę trwa, huk którego raczej nie da się stłumić- gdybym zaczął strzelać z tego moi życzliwi sąsiedzi zaraz pewnie by zgłosili gdzie trzeba, dodając przy tym swoje barwne 5gr;) a lubię wyjść na "spacer" z psem i wiatrówką :D

w wiatrówce więcej dzulików z tłumikiem nie przeszkadza;) a cp99 już przeszkadzał bo coś innego
JanCyr
Czytający
Czytający
Arsenał:

Post autor: JanCyr »

Witam
karol01kowalski
Zainteresowany
Zainteresowany
Arsenał:

:)