PR900W .177 dziwne objawy... moc 13-24J :-(
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- IgnaS
- Hunter

- Arsenał: Sprzęt w limicie, bo kocham spokojne życie ;-)
Re: PR900W .177 dziwne objawy... moc 13-24J :-(
Przy tak budżetowym sprzęcie regulator zdaje się być fanaberią (niemniej rozważany jest zakup w drodze desperacji, ale jeszcze decyzja nie zapadła).
Co prawda kolega i tak wywalił na ten sprzęt nieprzyzwoitą kasę (kupił na Allegro "tuningowy", sprzedawcy nie podam by reklamy nie robić).
Miał jednak nadzieje na dopracowany mechanicznie w limicie, a nie do huntingu... nie dogadali się przez te nasze pop... przepisy i konspirację.
Może jakiś pomysł na mniej pieniądzo-chłonny patent by moc obniżyć i ją utrzymać jak najdłużej na tym samym poziomie ?
Co prawda kolega i tak wywalił na ten sprzęt nieprzyzwoitą kasę (kupił na Allegro "tuningowy", sprzedawcy nie podam by reklamy nie robić).
Miał jednak nadzieje na dopracowany mechanicznie w limicie, a nie do huntingu... nie dogadali się przez te nasze pop... przepisy i konspirację.
Może jakiś pomysł na mniej pieniądzo-chłonny patent by moc obniżyć i ją utrzymać jak najdłużej na tym samym poziomie ?
Wykonywanie tacek jednostrzałowych, ósemek, szyn RIS itp. elementów z wzmocnionego PET-G.
Frezowanie insertów do muszek tunelowych wg. twoich wymiarów z plexi.
-
GVY
- Czytający

- Arsenał: AT44-10 5.5 LW, AM Puncher 4.5, SPA P-15, dwie proce i łuk, stado psów i kotów.
Może palnę ale ... a nie można byłoby pokombinować coś z iglicą? Tzn dorobić taką mniej fac'ową.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Najtaniej dobrać przekrój transfer portu oraz sprężyn,zbijaka i zaworu,lecz najbardziej upierdliwe i czasochłonne.Ttrzeba przed tym przygotować sobie wsio,z luftem i oringami włącznie.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
-
Beorn
- Sponsor forum

- Arsenał:
Neo ma zupełną rację upierdliwe i bardzo praco chłonne. Próbowałem równać charakterystykę i dobierać to tu to tam, śrutu poszło ponad 4 paczki po 500szt. W końcu i tak założyłem rega. Kosztuje połowę karabinu to prawda, ale zysk jest jak dla mnie na wielki plus.
Semi-auto Full auto fan
- IgnaS
- Hunter

Póki co sprzęt będzie poszukiwał nowego domostwa, ktoś może przygarnie tak "popsuty" karabinek "na części" 
Chyba szybciej i prościej będzie nabyć nową nie grzebaną z fabrycznie ustawionym limitem.
Po przeanalizowaniu wszystkiego ewidentnie tuning szedł w szmoc i trudno będzie to teraz zdusić bez dostępu do różnych sprężyn, iglic i portów.
Sprzęt widać, że dobrze porobiony, korona i port ładowania ładne frezy mają, także do sprzedawcy się nie ma czego czepić.
Spróbuje jeszcze dać maksymalnie walniecie zbijaka i równoczesne zduszenie na 0,8mm porcie.
Boje się tylko, że to będzie kopać jak armata, a pałeru mieć jak proca
Przynajmniej w teorii powinno zadziałać, a w weekend pójdzie praktyka jaki port daje najwięcej strzałów w limicie.
Chyba szybciej i prościej będzie nabyć nową nie grzebaną z fabrycznie ustawionym limitem.
Po przeanalizowaniu wszystkiego ewidentnie tuning szedł w szmoc i trudno będzie to teraz zdusić bez dostępu do różnych sprężyn, iglic i portów.
Sprzęt widać, że dobrze porobiony, korona i port ładowania ładne frezy mają, także do sprzedawcy się nie ma czego czepić.
Spróbuje jeszcze dać maksymalnie walniecie zbijaka i równoczesne zduszenie na 0,8mm porcie.
Boje się tylko, że to będzie kopać jak armata, a pałeru mieć jak proca
Przynajmniej w teorii powinno zadziałać, a w weekend pójdzie praktyka jaki port daje najwięcej strzałów w limicie.
Wykonywanie tacek jednostrzałowych, ósemek, szyn RIS itp. elementów z wzmocnionego PET-G.
- IgnaS
- Hunter

Zbiłem w limit na 0,8 mm porcie, ale sama myśl o tak brutalnym duszeniu sprzętu spać człowiekowi nie daje.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Ile julków z tym o,8 mm?
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- IgnaS
- Hunter

W górce 15,9 J na Exact 4,52
Dodatkowo założyłem drugą sprężynę co była w klamotach z karabinkiem, a wcześniej jej nie zauważyłem i charakterystyka stała się bardziej płaska.
Po kombinacjach...
Było:
Duży port + słaba sprężyna = duży wzrost mocy ze spadkiem ciśnienia w kartuszu
Jest:
Mały port + mocna sprężyna = w miarę stabilnie w dużym zakresie i górka poniżej limitu
Dodatkowo założyłem drugą sprężynę co była w klamotach z karabinkiem, a wcześniej jej nie zauważyłem i charakterystyka stała się bardziej płaska.
Po kombinacjach...
Było:
Duży port + słaba sprężyna = duży wzrost mocy ze spadkiem ciśnienia w kartuszu
Jest:
Mały port + mocna sprężyna = w miarę stabilnie w dużym zakresie i górka poniżej limitu