Nóż kupie
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- dysonans
- Sponsor forum

- Arsenał:
Re: Nóż kupie
Po 16tej przestało piździć , wyszło słońce więc spacer z goblinem był grany ;) Wracając opróżniam skrzynkę ze śmiecia reklamowego a tu wyskakuje takie cuś - zamawiane wieki temu, kompletnie zapomniałem nawet :))
Folderek, stal D2, ostrze 7 cm, 4mm grube, wyostrzone idealnie - goli, rękojeść 10cm - bardzo pewny i wygodny chwyt, okładziny micarta w ciekawy wzorek, 136g, blokada slip jont, ale mocna, otwiera się z głośnymi klikami. Kincka nazwa Parrot pasuje idealnie do dizajnu:)
Fajny kawałek nożydła, choć nie mam kompletnie pojęcia do czego miałbym go wykorzystać ;) Na pierwszy rzut oka idealny do rozcinania brzuchów i kartonów, bo na EDC mi raczej nie podchodzi ;)
i fotka tyłu zajumana z ali do kompletu
Folderek, stal D2, ostrze 7 cm, 4mm grube, wyostrzone idealnie - goli, rękojeść 10cm - bardzo pewny i wygodny chwyt, okładziny micarta w ciekawy wzorek, 136g, blokada slip jont, ale mocna, otwiera się z głośnymi klikami. Kincka nazwa Parrot pasuje idealnie do dizajnu:)
Fajny kawałek nożydła, choć nie mam kompletnie pojęcia do czego miałbym go wykorzystać ;) Na pierwszy rzut oka idealny do rozcinania brzuchów i kartonów, bo na EDC mi raczej nie podchodzi ;)
i fotka tyłu zajumana z ali do kompletu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dysonans
- Sponsor forum

- Arsenał:
Na Ali. Mogę w sumie puścić za 120 + wybrana wysyłka jak chcesz szybciej. Na edc jednak dla mnie za mocarny a staram się leczyć z posiadania tylko dla mania, bo zaczynam mieć tego za dużo.
Aparat to Panas Lumix lx-100
Aparat to Panas Lumix lx-100
- mw68
- Sponsor forum

- Arsenał:
W końcu dziś dojechał mój tanto Twosuna - kupowałem 17 marca i coś mnie jebło wybrać "Sweden post" - sie naczekałem.
Noże na pierwszy rzut oka takie same (Twosun za 174zł i CTSmart za 59zł) jednak w ręku już czuć różnice. Niby subtelne, ale zasadnicze.
Jest wyraźnie lżejszy, stop tytanu rękojeści przyjemniejszy jakiś taki w stosunku do stali, zajebiście klika - CTSmart był świetny (już się go wyzbyłem) - ale ten to sama radość!
Oba ostrza są ze stali D2 więc tu podobnie, z pamięci kojarzę jakość wykonania - jest różnica. Twosun jest bardziej dopracowany w detalach, dokładniej.
Miły gadżet w postaci torxa do śrubek. Tak więc generalnie - nie żałuję że dołożyłem kasy i wymieniłem nożyk.
Noże na pierwszy rzut oka takie same (Twosun za 174zł i CTSmart za 59zł) jednak w ręku już czuć różnice. Niby subtelne, ale zasadnicze.
Jest wyraźnie lżejszy, stop tytanu rękojeści przyjemniejszy jakiś taki w stosunku do stali, zajebiście klika - CTSmart był świetny (już się go wyzbyłem) - ale ten to sama radość!
Oba ostrza są ze stali D2 więc tu podobnie, z pamięci kojarzę jakość wykonania - jest różnica. Twosun jest bardziej dopracowany w detalach, dokładniej.
Miły gadżet w postaci torxa do śrubek. Tak więc generalnie - nie żałuję że dołożyłem kasy i wymieniłem nożyk.
Nie potrzebuję już Google, moja żona wie wszystko.
- kociniak
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: zawsze gotowy w majtkach...
Karwa tez wzialem sweden post :(
Wiesz Indianer, coś jest nie tak.
Co jest nie tak?
Przestałem marzyć. Jak człowiek nie marzy umiera.
Co jest nie tak?
Przestałem marzyć. Jak człowiek nie marzy umiera.
- Hanys
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: W piwnicy u Dziadka Car bomba
Panowie EDC to dla mnie malo i polecam eickhorn od 2001u mnie teraz nowy model bo stary byl nie tak dobry ale american tanto mi osobiscie nie podchodzi wole troszke civilna wersje czyli ostrze wlocznia
- Hanys
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: W piwnicy u Dziadka Car bomba
no taki wklepaj w google KM 3000
- Nduro
- Hunter

- Arsenał: Chińskie urządzenia deratyzacyjne
hrc61 D2,robiony pod moją łapę i leży mi w niej jak żaden inny nigdy,a kilka było. Jak ktoś zainteresowany czyms podobnym to walić na pw
Lubię zapach napalmu o poranku...
- newrom
- Sponsor forum

- Arsenał:
Chłopy, jakiś czas temu posiałem szczura pierwszego z aus, mam przy kluczach małego victorynoxa ale kurde bagietkę na dwa razy muszę kroić i pomyślałem żeby kupić coś w stylu RAT-1 jednak z lepszej stali. W internetach piszą że szczurka zaczęli robić ze stali D2, co by mi wystarczyło. Ale piszą też że podróbek od cholery.
To ja się pytam czy znacie jakiś pewny sklep, z rozsądnymi cenami gdzie kupię oryginał ?
Albo polećcie Pany jakiegoś scyzoryka zbliżonego do RAT-1 (bez żadnych dziur w klindze, z klipsem na dwie strony, jakby miał nierzucający się w oczy fjuterał na pasek to byłaby bajka (rat wypiął mi się z paska wuj wie gdzie
).
To ja się pytam czy znacie jakiś pewny sklep, z rozsądnymi cenami gdzie kupię oryginał ?
Albo polećcie Pany jakiegoś scyzoryka zbliżonego do RAT-1 (bez żadnych dziur w klindze, z klipsem na dwie strony, jakby miał nierzucający się w oczy fjuterał na pasek to byłaby bajka (rat wypiął mi się z paska wuj wie gdzie
- mr. White
- Hunter

- Arsenał:
goods.pl
- newrom
- Sponsor forum

- Arsenał:
Mają tylko model z AUS-8, szukam z D2. Ale dzięki, kupię sobie pierścień mocy ;>
- mr. White
- Hunter

- Arsenał:
No ba, lepszy jak nóż.
- newrom
- Sponsor forum

- Arsenał:
Nóż jak nóż, jeszcze pogrzebie to może miecz Bilba kupię zamiast RATa. Przynajmniej będzie mi drogę oświecał jeśli w okolicy znajdzie się goblin czy trol ;)
- mr. White
- Hunter

- Arsenał:
To już lepiej weź Narsila.
- newrom
- Sponsor forum

- Arsenał:
I później mnie do roboty zagonią w charakterze królika ? Niedoczekanie! Prędzej Glamdringa i iść na służbę do Saurona