Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Po jakiego szczura ładujecie te wypełnienie z waty do tłumika.
To zdecydowanie obniża jego sprawność .
Najlepiej zostawić same przegrody tylko żeby były w kształcie lejka skierowanego do lufy
, ja zrobiłem tłumików już nie pamiętam ile i tak własnie robie a słychać tylko uderzenie śrutu
i sapnięcie wiatrówki
Same przegrody to raczej nie, będą latały luźno wewnątrz rury .
Ale sprawdzę to co proponujesz, może akurat się sprawdzi. Na razie podoba mi się mój "misiek"
Alkohol pomaga mężczyznom usunąć stres a kobietom stanik i majtki.
Przegrody trzeba rozdzielić tulejami idealnie pasującymi w środek tłumika
Wszystkie miśki nie działają przy fali uderzeniowej gdyż szybko przemieszczające sie powietrze sie od nich odbija.
Pojemnosć tłumika to najlepsze wyciszenie
Mam zrobiony stepel pasujący do kła tokarskiego i mocowany w uchwycie ,wkładam doń podkładke do przybijania papy i dalej ją kłem molestuje
Ot cała filozofia
Lejek wychodzi buzi dać
zdjęcia kiedyś wstawie tej " maszyny" a teraz nie mogę bo wiezi mnie służba zdrowia
Fakt, na najmniejszym nastawia troszkę widać koniec tłumika ale ja raczej strzelam na większe dystanse. Ale nawet przy tych małych to nie bardzo przeszkadza
Zresztą, zawsze można końcem albo kolbą
MajorGatek pisze:Dziękuje serdecznie, drugi raz dzisiaj się wzruszyłem
Jakoś za tą dedykację muszę się odwdzięczyć
Ja jak zrobię swój to na nim wygraweruje "rumpel"
A u Was to murzynów biją
Już nie miałem jak się zemścić
Jak stabilne podparcie to nie buja, gorzej z noszeniem. Troszkę waży