2w1

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

ODPOWIEDZ
JanCyr
Czytający
Czytający
Arsenał:

2w1

Post autor: JanCyr »

Witam. Chcę się pochwalić nowym pomysłem. Który działa tak. Zmiana zakresu ok. 2 sek. max. Co dalej z tym zrobię, mam nadzieję że może wspólnie coś wymyślimy? Pozdrawiam Jan
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2013, 22:41 przez JanCyr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
syntezator
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm

Re: 2w1

Post autor: syntezator »

Bardzo ciekawe. (Choć szczerze do końca nie rozumiem jak to działa w "środku" :-/ ). Obsługę - na zewnątrz oczywiście rozumiem ;-) (filmik)

W każdym razie jak tylko 2sekundy to przydałoby się przynajmniej "niestandarody klucz jako ten lewarek", który można wyjąć i schować do portfela... i bez którego niego by się nie dało regulować energii. "Klucz" własnej produkcji.
JanCyr
Czytający
Czytający
Arsenał:

Portfel zostaw do czegoś innego, regulację zrobiłem limit ponadlimit . Myślę że jest to dobry pomysł, chyba że wymyślimy coś bardziej skąplikowanego.
Awatar użytkownika
Neo
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: To co pod ręką

Post autor: Neo »

Syntiemu chodzi o toż że jak coś takiego masz to obowiązkowa rejestracja u nas bo gdy do zmiany energii nie potrzeba żadnych narzędzi to FAC w myśl naszych przepisów nawet gdybyś strzelał w limicie przy kontroli.
JanCyr
Czytający
Czytający
Arsenał:

Gdy zaczepię jeszcze pasek do noszenia, mogą się zorientować że ten sprzęt ma dwa zakresy, po to coś takiego zrobiłem, żeby nie być skazany tylko na strzelnicę, bo wtedy może raz w roku bym sobie postrzelał I nie kombinował bym, tylko kupił w fac-a. Warto mieć pod palcem troche mocy I być nie zależnym.
Awatar użytkownika
Administrator
Łowczy
Łowczy
Arsenał:

Post autor: Administrator »

Nie wiem czy to mądre tak się chwalić, no ale to Twoja brocha :)
Awatar użytkownika
lykanos
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot

Post autor: lykanos »

Jeżeli ten bolec przed wysunięciem trzeba np. obrócić kilka razy itp.. to rzeczywiście mogą się nie zorientować nawet. Jeżeli wystarczy pociągnąć go w dół to mogą szarpnąć pasem i kiszka...
Ale pomysł rewelacja 8-)
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Post autor: Czarnowidz »

Chłopaki dobrze radzą. :-(
Zbyt łatwa zmiana energii karabinka będzie skutkowała potraktowaniem go przez organa na potencjalnym badaniu strzeladełka jako FACa. :-(
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)
JanCyr
Czytający
Czytający
Arsenał:

Mam już nowy pomysł na zmiane, ale po sezonie bo kupiłem na stare lata sobie kawusię zrx 1200 s. Strzeladełko odstawiłem do szafy.
JanCyr
Czytający
Czytający
Arsenał:

Witam ! Ja jeszcze raz z nowym pomysłem z ostatniego postu. Ten sam hornet ale z orginalnym wyglądem bez żadnych pokręteł, dżwigienek i otworków aledziałającym jak w temacie.Wykonany ostatniej nocy więc jeszcze brak mu kosmetyki, polerki wewnętrznych mechanizmów i regulacji limitu.Pytanie do znawców tematu jak wstawie zdjęcia to nie zrobie komuś i sobie klopotów.
Awatar użytkownika
lykanos
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot

Post autor: lykanos »

Teoretycznie nie powinno być konsekwencji...
- Dostęp do Zrób to sam jest od 20 postów, przypadkowi z wyszukiwarek nie mają tu wstępu...
- Aby uzyskać Twój adres IP służby musiały by się zwrócić do hostingodawcy z USA, a konkretnie do władz dosyć liberalnego Texasu (jak przypuszczam). A z powodu wiatrówki nie sądzę żeby chciało im się przerabiać tyle procedur i papierkowej roboty.

W praktyce mam nadzieje że stosujesz inny nick niż na innych forach wiatrówkowych bo część userów z innych for może Cię rozpoznać ... ;-)
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
ODPOWIEDZ