Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Hejka , po niedawnym zakupie na forum mojego Nemesisa stwierdziłem że niemożliwe jest wyzerowanie żadnej lupki posadzonej na nim
Lufa tak biła w dół oraz w prawą stronę że pomimo różnych podkładek dodanych do montażu brakowało mi skali w lupce.
Po rozebraniu zonk ! Lufa banan Pytanie czy w domowych warunkach będę w stanie ją wyprostować czy lepiej gdzieś wysłać ? Problem w tym iż do PL i z powrotem to trochę czasochłonne w UK z kolei jakoś nie mam zaufania do tutejszych fachowców...
Spróbowałbym sam tylko nie wiem czy to jest takie proste czy mi się tylko wydaje i powyginam jeszcze bardziej ?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2019, 19:18 przez mleki, łącznie zmieniany 1 raz.
Co niektórzy pewnie teraz odetchnęli z ulgą, że nie zdążyli... Współczuć tylko, a sprzedający, jeśli wiedział, to powinien się
@mleki, w której części jukeja jesteś?, pytam bo zięciaszek "techniczny", sam tokarki nie ma, ale może ma znajomka który ma...
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
Lufę da się wyprostować,gdzieś widziałem filmik jak to w renomowanych firmach robią...pytanie czy przewód lufy jest osiowy na całej długości,jeśli tak to lufa w kły na tokarce,czujnik zegarowy i sprawdzanie gdzie "bije" potem lufa na pryzmach pod prasę i znowu w tokarkę i tak aż do skutku...może się uda wyprostować...ale chyba szybcie i prościej będzeie z lufy zrobić tyczkę do fasolki,a kupić nową lufę