Łucznik 4,5

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

kol85
Świerzak
Świerzak
Arsenał:

Łucznik 4,5

Post autor: kol85 »

Witam poszukuję kogoś do ogarnięcia leciwego łucznika , chodzi o generalny przegląd , poprawienie oksydy i ucywilizowanie żeby lunetę dało się na tym posadzić
ten eksponat należy do ojca i się uparł żeby to ogarnąć próbowałem go na pcp przestawić ale nic z tego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lutczyn
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: do celu doleci

Re: Łucznik 4,5

Post autor: Lutczyn »

Widziałem tu; http://airgun-hunting.pl/viewtopic.php?f=31&t=20709
Cena mi się nie podoba. Bo może mi się nie podobać. Ale sam zobacz.
kol85
Świerzak
Świerzak
Arsenał:

Widziałem tylko najpierw chcę ogarnąć od strony mechanicznej a drewienko na końcu
pneumatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Post autor: pneumatyk »

uuu panie kolego to nie byle jaki łucznik tylko zapewne Predom Łucznik188 z kolbą sportową. Podejrzewam ze ładne egzemplarze mogą być warte nawet ciut ponad 1000zł
Okaz jak najbardziej wart odnowienia ale jak sam nie zrobisz to koszty dogonią jego obecną wartość
kol85
Świerzak
Świerzak
Arsenał:

Ja nie mam zaplecza żeby samemu ogarnąć a ojciec jak się uparł to i tak będzie dążył żeby ogarnąć ostatni nawet sam zaczął szukać i znalazł i zgadnijcie kogo znalazł znanego speca Irka odrazy mu powiedziałem że ja mu ogarnę temat i tu prośba do was koledzy jak by miał ktoś chęci i czas do ogarnięcia to pisać że
Lutczyn
Sponsor forum
Sponsor forum

Napisz do Specbest. Nie wiem co robił ale widziałem u niego w warsztacie takiego łucznika.
kol85
Świerzak
Świerzak
Arsenał:

Piszę od miesiąca ale nie odpisuje ja wszystkie karabinki u niego ogarniałem ale nie odzywa się więc szukam dalej na forum
Awatar użytkownika
milk
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: hw 97kt black, gamo hunter 890, hw 40, crosman 1377, tex mod3

Post autor: milk »

Zadzwoń do eresa ogarniał mi gamonia (choć nie tak starego) ale oksyde i mechanikę zrobił :-D
Lutczyn
Sponsor forum
Sponsor forum

kol85 pisze:Piszę od miesiąca ale nie odpisuje ja wszystkie karabinki u niego ogarniałem ale nie odzywa się więc szukam dalej na forum
To zadzwoń do niego. Najprościej.
kol85
Świerzak
Świerzak
Arsenał:

Łucznik ogarnięty przez kolegę Ninalken od strony mechanicznej oraz drewienko odnowione, zostało tylko oksydę ogarnąć .Troszkę udało się postrzelać zanim oddałem ojcu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Hordish
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: Laserowa dzida

Post autor: Hordish »

No ładnie to teraz wygląda. :-)-- Jak się da to warto odrestaurować takiego dziadka. Jeszcze zatańczy na grobie nie jednego młodszego. :lol:
Trochę rozrzut ma na tej tarczy. Jaka odległość?
kol85
Świerzak
Świerzak
Arsenał:

Tarcza na 20 metrach strzelane ze schodów siedząc a łokieć oparty o kolano i z guwnośrutu bo na stanie nie miałem execta 4,52 bo ten dobrze latał koledze Ninalken jak testował karabinek
Awatar użytkownika
ninalken
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: Różne takie tam...

Post autor: ninalken »

Dokładnie, ja strzelałem z JSB Exact i na 10-15m - da się trafić, ale trzeba się z nim mocno zaprzyjaźnić :-) Niestety konstrukcja spustu (zaczep spustu łapie bezp. za trzpień tłoka) nie pozwala na jego regulację i przez to jest dość twardy... a próby jego "polerki" mogą zakończyć się samowystrzałami - założony nowy zestaw sprężyna prowadnica + uszczelki (od Eresa). Miałem kiedyś do czynienia ze zużytym spustem i na słabej sprężynie trzymał a po założeniu nowego zestawu przy zatrzaśnięciu lufy padał strzał.
Ps. Z tą lunetą nie za bardzo do przodu poszedłeś? Zdaję sobie sprawę, że frezy daleko ale to jakiś montaż przesunięty zastosuj.
kol85
Świerzak
Świerzak
Arsenał:

Z lunetą to prowizorka taki montaż miałem a po za tym karabinek ojca a lunetą moja założona z ciekawości jak się ojciec zdecyduje na lunetę to się ogarnie montaż bo za wygodnie z tego zestawienia nie da się strzelać
Terrormachine
Hunter
Hunter
Arsenał: Remington 1858 .44
Walther Classus 5.5
Coś fajnego w szafie

Post autor: Terrormachine »

Ale po co luneta na odległość do 30 m? Psuje tylko wizerunek "dziadka". To tak jakbyś kazał założyć ojcu spodnie "rurki" :lol:
ODPOWIEDZ