Witam wszystkich
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
-
jasku
- Niemy

- Arsenał:
Witam wszystkich
Mam na imię Janusz,mieszkam w Polsce,mam Bt65RB ale no wlasnie nie wiem czy stery czy niestety 6,35 Hatsan.Pisze tak stery itd.bo sam juz nie wiem,chcialem mieć strzelawke na lowy, ale po przeczytaniu prawie wszystkich postów to nie wiem czy zrobilem dobrze,ze kupilem ten kaliber czy nie?Napiszcie cos o 6,35.Aha jeszcze jedna informacja o mnie mechanik ze mnie jak z koziej dupy organy,chociaż bardzo bym chcial cos poprawić.
Pozdrawia wszystkich bez wzgledu na kal.ich broni.Janusz
Pozdrawia wszystkich bez wzgledu na kal.ich broni.Janusz
-
dzzejkop
- Niemy

- Arsenał:
Re: Witam wszystkich
Witaj ! :)
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
- borsuk
- Hunter

- Arsenał: JĄDROWY
-
jacol19799
- Sponsor forum

- Arsenał: QB 79 22
aa s400 177
Galantian 22 - Lokalizacja: POZNAŃ
Witaj
- lykanos
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Hatsan Ranger AT44 5,5 + mDOT 4-16x42 MilDot
Powitać
Temat o konieczności wprowadzenia w Polsce: Vermin Control i Pest Control czyli odstrzału z wiatrówki: szkodników; gatunków obcych; nadmiernie rozmnażających się. Z którymi natura nie daje sobie rady w sztucznych ekosystemach miast, wsi, sadów, parków i terenów uprawnych (szczury, myszy, norki amerykańskie, króliki, aleksandretty obrożne, sroki, gawrony, kawki, kruki, szpaki, gołębie, wrony, sójki). Jak ma to miejsce w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Danii, Norwegii, USA, Kanadzie, Estonii, Meksyku, Korei, Turcji, Białorusi, Afryce, itd..
- adriano
- Hunter

- Arsenał: mauser 1857 .54, Gibbs .40, hatfield .45 skałka , kentucky .54, 1777 Corrigé An IX .69, colt navy 1851 .36, remington nma .44, crosman 3576,
siem
- rumpel
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Laczek i packa na muchy
- Waldez
- Świerzak

- Arsenał:
Witam
- Neo
- Stary Pierdziel