Tuning Hatsana
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
MatBud
- Cichy

- Arsenał:
Tuning Hatsana
Część.
Od jakiegoś czasu posiadam Hatsana TG AirTact ED GEN 2 4,5 mm. Chciałbym zwiększyć jego moc i mam tutaj parę pytań. Mam zamiar zamienić lufę na 5,5 i wymienić sprężynę na mocniejszą. Jeśli jest coś jeszcze co mogę zrobić aby go wzmocnić to piszcie. Przechodząc do rzeczy...
-Czy będę sam w stanie zmienić lufę w domowym warunkach bez niewiadomo jakiego sprzętu?
-Jaki sprężynę powinienem kupić? (Chodzi mi tu o konkretny model, pamiętając o tym, że szukam najmocniejszej) oraz ponownie czy dam radę sam to zrobić?
-Co jeszcze mogę zrobić aby zwiększyć moc?
Ps. Nie kieruje się limitem 17 J bo wiem, że wiatrówka wyjdzie poza ten limit
Od jakiegoś czasu posiadam Hatsana TG AirTact ED GEN 2 4,5 mm. Chciałbym zwiększyć jego moc i mam tutaj parę pytań. Mam zamiar zamienić lufę na 5,5 i wymienić sprężynę na mocniejszą. Jeśli jest coś jeszcze co mogę zrobić aby go wzmocnić to piszcie. Przechodząc do rzeczy...
-Czy będę sam w stanie zmienić lufę w domowym warunkach bez niewiadomo jakiego sprzętu?
-Jaki sprężynę powinienem kupić? (Chodzi mi tu o konkretny model, pamiętając o tym, że szukam najmocniejszej) oraz ponownie czy dam radę sam to zrobić?
-Co jeszcze mogę zrobić aby zwiększyć moc?
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Re: Tuning Hatsana
mam propozycję. Poczytaj zasady forum ( oraz zasady dobrego wychowania ) i przywitaj sie przyzwoicie.
Bo najlepszego wrażenia na starcie nie zrobiłes niestety
Tak ciut wlazleś jak do chlewa
Bo najlepszego wrażenia na starcie nie zrobiłes niestety
Tak ciut wlazleś jak do chlewa
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Dam dwie...MatBud pisze:Część.
Jak umisz czytać to daszMatBud pisze:Od jakiegoś czasu posiadam Hatsana TG AirTact ED GEN 2 4,5 mm. Chciałbym zwiększyć jego moc i mam tutaj parę pytań. Mam zamiar zamienić lufę na 5,5 i wymienić sprężynę na mocniejszą. Jeśli jest coś jeszcze co mogę zrobić aby go wzmocnić to piszcie. Przechodząc do rzeczy...
Mam nadzieję że masz "papiery" ruszcznikarza żeby takie rzeczy robićMatBud pisze:-Co jeszcze mogę zrobić aby zwiększyć moc?
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Niech się kolega przywita przyzwoicie to wtedy się dowie, że zmiana kalibru plus zmiana spręzyny na np vortex mocno przekroczą całą wartość karabinka.
Ale po kolei....
Ale po kolei....
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
Po pierwsze witamy się w witalni. (taki zwyczaj )
Po drugie to chcesz wymienić lufę w wiatrówce za ~500zł? na co? Bardzo średnia lufa kosztuje więcej niż ten karabinek... Chłopie weź poczytaj trochę.
Po drugie to chcesz wymienić lufę w wiatrówce za ~500zł? na co? Bardzo średnia lufa kosztuje więcej niż ten karabinek... Chłopie weź poczytaj trochę.

- Robeq
- Sponsor forum

- Arsenał:
Jak się przywita, to nagle mu nie jebnie w środku nocy w umysł bombą fosforową i go nie oświeci, patrząc na poziom merytoryczny pytań ...śwagier pisze:Niech się kolega przywita przyzwoicie to wtedy się dowie, że zmiana kalibru plus zmiana spręzyny na np vortex mocno przekroczą całą wartość karabinka.
Ale po kolei....
Ale niech się przywita
"Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie" - Friedrich Nietzsche
- stres
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: HW30
Nie żebym ten,ale 399 złarkadyjczyk pisze:Po pierwsze witamy się w witalni. (taki zwyczaj )
Po drugie to chcesz wymienić lufę w wiatrówce za ~500zł?
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
tańszy znalazłem !
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Robeq ale nie chodzi o "objawienia", posiadane karabinki czy inne tytuły mistrzowskie, tylko o zwykłe "dzień dobry" , poszanowanie innych.,,Robeq pisze:Jak się przywita, to nagle mu nie jebnie w środku nocy w umysł bombą fosforową i go nie oświeci, patrząc na poziom merytoryczny pytań ...
Ale niech się przywita
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.