"Liner tensioning" nie mylic z barrel tensioning FX Impact
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Maverick
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: - - -
Re: "Liner tensioning" nie mylic z barrel tensioning FX Impa
Używałem precyzyjnych rur stalowych i kalibrowalem rozwiertakiem. Żmudna i czasochłonna robota ale efekt zadowalający. Dla mnie carbon odpada.
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Przerobilem temat z karbonem juz jakies 2 lata temu... jest ciutke lepiej niz oryginalnie ale drazylem temat dalej i wyszlo z tym naciagnieciem linera i jest super.
Mam kolege ktore ma FX dreamline i zawsze uniego zmienia sie POI po wkladaniu do pokrowca.
A z karbonem wygladalo to tak: ( liner wklejany w karbon na sztywno wylewka epoxy)
Mam kolege ktore ma FX dreamline i zawsze uniego zmienia sie POI po wkladaniu do pokrowca.
A z karbonem wygladalo to tak: ( liner wklejany w karbon na sztywno wylewka epoxy)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Pasowny BARDZO ciasno... trzeba wbijac ostatnie centymetryTheShooter pisze:A jak siedzi carbon w stosunku do obudowy?MaDeYeQ pisze:A z karbonem wygladalo to tak: ( liner wklejany w karbon na sztywno wylewka epoxy)
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Dokładnie dlatego założyłem ten wątek... Dziś kolega strzelał moim MK2 na 100 i 150m.... Pojechał do domu zdruzgotany wynikami . Na 150m 10 strzałów 42mmTheShooter pisze:Wciąż naciągnięcie dało lepsze efekty?
Cały czas kaliber 4,5mm i jsb knockout 13.43gr
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Wszystko jest na początku tematuwo, próbowałem zrobić tak zwany indeksing lufy ale wychodzi zawsze 0 . Czyli liner prosty jak struna
- wentyl1969
- Początkujący Hunter

- Arsenał: Procę też mam
Indexing lufy to można robić jak liner nie wklejony..a Ty masz wklejony.. więc?
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Chyba nie cztales watku od poczatkuwentyl1969 pisze:Indexing lufy to można robić jak liner nie wklejony..a Ty masz wklejony.. więc?
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Wlasnie coraz bardziej zastanawiam sie nad jakas kamerka albo montazem telefonu na lunecie .... niestety nie mam zadnech mozliwosci TERAZ na filmFireFighter pisze:Jestem pod wrażeniem Twoich wyników. Mógłbyś wrzucić jakiś filmik z Twoich strzelań w dział testy albo chociaż opisać warunki strzelania, wiatr w m/s, pozycja, marka lunety i jakie powiększenie. Pytam, bo sam osiągam takie wyniki na 100 m jak Ty na 150 m i to męskim kalibrem czyli 30. Nie to, że nie wierzę w Twoje wyniki, ale wątpliwości mam więc proszę abyś je rozwiał.MaDeYeQ pisze:Dokładnie dlatego założyłem ten wątek... Dziś kolega strzelał moim MK2 na 100 i 150m.... Pojechał do domu zdruzgotany wynikami . Na 150m 10 strzałów 42mmTheShooter pisze:Wciąż naciągnięcie dało lepsze efekty?
Cały czas kaliber 4,5mm i jsb knockout 13.43gr
Jezeli chodzi o warunki to strzelam w kiedy nie wieje wiecej niz 3-4m/s a ze mieszkam nad samym morzem to nie jest latwe.
Luneta Helix od element optics 5-25
Jedyna zmiany w moim Impact MK2 to huma regulator oraz sprezyna powrotu mlotka(zbijaka) jest od tak zwanego slugs kit
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2023, 13:36 przez MaDeYeQ, łącznie zmieniany 2 razy.
- wentyl1969
- Początkujący Hunter

Eh..czytalem od początku z uwagą. Tylko jak robisz indeksację na wklejonym linerze..nie kumam.
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Gdzie napisałem że mam wklejony liner?
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Zrobię fotki na 150m teraz w weekend bo ładna pogoda i nie będzie wiałoFireFighter pisze:To chociaż fotka grupy.
Na 100m są na początku tematu
- wentyl1969
- Początkujący Hunter

W pierwszym poście.. na 638..
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
zacytujesz?wentyl1969 pisze:W pierwszym poście.. na 638..
- wentyl1969
- Początkujący Hunter

""Liner jest osadzony w dolnej tulei (breech na stale) (Loctite 638) tylko palnik i nagrzanie pomoze przy demontazu.""
Ale ja się nie kłocę.. idea jest git.
-
MaDeYeQ
- Czytający

- Arsenał:
Aaaaa chodzi o wklejenie linera z samego dolu (myslalem ze masz na mysli karbon sleev) .... TAK oczywiscie zgadza sie jest wklejony a indeksing robilem tylko dla potwierdzenia. Tak obracalem linera na gwincie do breech ( gwint pomiedzy masiadzem a nierdzewka) na tasmie teflonowej na gwincie. To tylko byl test ale na 25m i 50m POI byl ten sam bez wzgledu na obrot linerawentyl1969 pisze:""Liner jest osadzony w dolnej tulei (breech na stale) (Loctite 638) tylko palnik i nagrzanie pomoze przy demontazu.""