Czym nagrać kompostownik?
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- .22
- Stary Hunter

- Arsenał: B3, Hatsan 20
Re: Czym nagrać kompostownik?
Wczoraj wysłałem zapytanie do sprzedawcy tych foto pułapek do których dałeś link, na razie cisza.
EKG - Elitarny Klub Geriatryczny. 
- .22
- Stary Hunter

Nadal cisza ale w tytule aukcji do której link dał Neo jest IR z czego wnioskuję że to działa w podczerwieni. Piszę o tej fotopułapce za 220. Oby do wypłaty i chyba sobie sprawię takie cuś. 
- rufles
- Początkujący Hunter

- Arsenał: kandar cp1
- Kontakt:
robilem kiedys foto/dzwieko pulapki na potrzeby fotografii przedmiotow szybko poruszajacych sie. Jesli byloby zapotrzebowanie to moge uruchomic kilka szt. Tylko co musialo by to urzadzenie robic? Bo jesli do wideo kolo domu i to raczej max kilka razy w celach poznawczych niz na zasadzie calodobowego monitoruingu to moze lepiej wsadzic laptopa w plastikowe pudelko i niech lezy obok kamerki. Soft obslugujacy kamerke zalatwi to co ma zrobic fotopulapka i to bez zbednych kosztow.
- .22
- Stary Hunter

Informacje dodatkowe: Kolorowa, Podczerwień,
Zamówiona.
- .22
- Stary Hunter

Sprzęt dzisiaj doszedł....Jak go przetestuję to tam znać ile to warte, bo może będzie więcej zainteresowanych tym gadżetem.
Post Scriptum: dopiero teraz doczytałem że te fotołapki są używane. Mi to nie przeszkadza bo cena fajna ale informuję jakby komuś wadziło.
Edit. Łapka założona dwie godziny temu, oczywiście wiedziony ciekawością sprawdziłem czy coś się nie nagrało. I nagrał się jakiś spasiony kot.
Tryb nocny działa az miło, wszystko pięknie w IR się nagrywa. 
Post Scriptum: dopiero teraz doczytałem że te fotołapki są używane. Mi to nie przeszkadza bo cena fajna ale informuję jakby komuś wadziło.
Edit. Łapka założona dwie godziny temu, oczywiście wiedziony ciekawością sprawdziłem czy coś się nie nagrało. I nagrał się jakiś spasiony kot.
- abram
- Hunter

- Arsenał: Artemis P15 4,5 + DOC 3-9x40
Napisz koniecznie , ja też mam taki kompostownikMarcin76 pisze:Sprzęt dzisiaj doszedł....Jak go przetestuję to tam znać ile to warte, bo może będzie więcej zainteresowanych tym gadżetem.
.

- .22
- Stary Hunter

Po pierwszych testach. Pułapka została włączona na całą noc. O plusach możemy sobie rozprawiać dowolnie długo, więc napiszę nieco o minusach. Pierwszy jest taki, że kamera ma długi start, od momentu wykrycia ruchu do rozpoczęcia nagrywania upływa dość dużo czasu. Na tyle dużo, że szybkie zapierdzielacze czyli gryzonie mogą pozostać niezauważone. W nocy kamera zareagowała na ruch jednak nic się nie nagrało. Ano, odnośnie nagrywania to diody doświetlają dosyć słabo, co będzie widać na drugim filmie który zamieszczę. Duże zwierzę, takie jak kot wychodzi znakomicie ale z drobnicą może być kłopot. Trzecia sprawa ale to nie wina kamery, obiektyw pokrywa się rosą i guzik widać. Czwarta to nagrywanie kosmicznych dźwięków.
Na razie nie przekreślam tej fotopułapki, możliwe że jak każdym sprzętem trzeba po prostu nauczyć się nią posługiwać. Dziś ustawiłem ją na dzień, zobaczymy co się "złapie". I może zostanie na jeszcze jedną noc, zmieniłem jej miejsce.
Filmiki właśnie się wczytują na hosta. Jak się wczytają to je pokażę.

Na razie nie przekreślam tej fotopułapki, możliwe że jak każdym sprzętem trzeba po prostu nauczyć się nią posługiwać. Dziś ustawiłem ją na dzień, zobaczymy co się "złapie". I może zostanie na jeszcze jedną noc, zmieniłem jej miejsce.
Filmiki właśnie się wczytują na hosta. Jak się wczytają to je pokażę.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2015, 14:21 przez .22, łącznie zmieniany 1 raz.
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
Ja sobie zainstalowałem monitoring na posesji,przyzwoite kamery z podświetleniem ir i powiem że spasione kocury które się właśnie do mnie złażą wychodzą idealnie,nawet z 25-30m ,ale szybkie gryzonie to faktycznie kiszka,nawet przy 25 klatkach na sekundę czasem jest tylko mignięcie i trudno dziada rozpoznać.
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Żeby obiektyw nie pokrywał się rosą to trzeba trzymać ją na zewnątrz cały czas. Poza tym doświetlenie IR kiepściutkie, mam zwykłą kamerę zewnętrzną z IR przed domem i doświetla lepiej.
- .22
- Stary Hunter

To może być kwestia baterii, sprawdzę.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
- rumpel
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Laczek i packa na muchy
Marcin76 pisze:Czwarta to nagrywanie kosmicznych dźwięków.
Alkohol pomaga mężczyznom usunąć stres a kobietom stanik i majtki.
- Neo
- Stary Pierdziel

Nie ma tam żadnych mechanicznych rzeczy po za jedną przesłona obiektywu z filtrem IR i na to mógł zareagować kot.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- .22
- Stary Hunter

- Neo
- Stary Pierdziel

to te diody kiepsko doświetlają ,na 6-9 m.powinno być widać w czarno białym jak w dzień,no chyba że baterie padnięte.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.