Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
A ten 6061 ma jakieś oznaczenie Pa?
Pytam ponieważ sprzedawca na pytanie o materiał z jakiego wykonany jest kartusz,
odpowiedział, ze to 6061 czyli chyba Pa6
Jeszcze nie kupiłem. Jestem na etapie dogadywania sie.
Właściwie na etapie czekania na zaoksydowania zaworu i ewentualnie malowania proszkowego.
Z tym, ze to nie koniecznie, dlatego pytam o możliwość anodowania tego stopu.
Wszystko super Antos ale te sklepy widzialem
2 z nich nie maja takiej grubosci a do trzeciego wyslalem meila i czekam na odpowiedz
Tak wiec czekamy
A no i oni nie maja 6061ale zobaczymy co mi odpisza
Dzieki
no i wlasnie cale te aluminiowe dumanie jest tyle warte... Z jednej strony pa9 podatne na korozje, a z drugiej jest to chyba najbardziej popularny/najlepszy stop np na ramy rowerowe, ktore nie dosc ze musza byc mocne to jeszcze nie ma tu specjalnie miejsca na przewymiarowanie. Niby zalecane jest posiadanie stalowego roweru na zimowa pore wlasnie ze wzgledu na agresywnosc soli ale kto z zapalonych rowerzystow nie lubi przejechac sie w sliskiej sniegowej breii, a nastepnie odstawic rower bez szorowania.... i co? i nigdy mi rama od korozji nie pekla, ani zadna inna rzecz wykonana z aluminium co nie znaczy ze zjawisko nie istnieje ;)