Nowy projekt
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
Re: Nowy projekt
Nie napinam się spoko,spoko ja niewiarygonie wyluzowany człowiek jestem...dzisiaj robiłem testy z kolimatorem i będzie spoko,tylko bezwzględnie lupka musi być na conajmniej średnim montażu,jak na moje zezowate oko... lufka będzie inna,dłuższa nieco
- zapek1974
- Sponsor forum

- Arsenał:
Kolego Jak Ci pisze że nie będziesz widział na wysokim , to uwiez mi że wiem co pisze , i nie upieraj sie że sredni wystarczy. Z tego co widać na fotkach to Ty masz kolbę jeszcze ciut wyżej jak u mnie
na pierwszym zdjęciu luneta jest na średnim montażu i nie było widzieć nic , kompletnie nic . Na drugim jest na podniesieniu +montaż średni , i nie było wcale wysoko.
Zrób tak jak Ci mówię , bo inaczej będziesz wydawał kasę na darmo na kolejne montaże
PS. przez kolimator patrzy się inaczej , więc nie ma co porównywać .
na pierwszym zdjęciu luneta jest na średnim montażu i nie było widzieć nic , kompletnie nic . Na drugim jest na podniesieniu +montaż średni , i nie było wcale wysoko.
Zrób tak jak Ci mówię , bo inaczej będziesz wydawał kasę na darmo na kolejne montaże
PS. przez kolimator patrzy się inaczej , więc nie ma co porównywać .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- loopess
- Sponsor forum

- Kontakt:
Na razie i tak nie mam żadnej lunety,a montaży ci u mnie dostatek więc kupować nic nie będę musiał 
-
specbest
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: SIUR BOJOWY
Czy tego drewnianego elementu laczącego kolbę z rękojescią nie da się odwrócić , wtedy kolba zeszla by niżej.
Rób według swego pomysłu i nie słuchaj nikogo kto nie doradza konstruktywnie.
Ja też mam faze na absolutnie nie ekonomiczne pomysly ale je realizuje bo mogę i sprawia mi to frajde .
Bardziej chyba lubię skrobać coś wlasnoręcznie niż kupować gotowce.
Ja też mam faze na absolutnie nie ekonomiczne pomysly ale je realizuje bo mogę i sprawia mi to frajde .
Bardziej chyba lubię skrobać coś wlasnoręcznie niż kupować gotowce.
- zapek1974
- Sponsor forum

- Arsenał:
Czy tego drewnianego elementu laczącego kolbę z rękojescią nie da się odwrócić , wtedy kolba zeszla by niżej.
masło maślane
masło maślane
- loopess
- Sponsor forum

- Kontakt:
Może i dało by się odwrócić,ale wtedy nie dało by się łspskiem za chwyt pistoletowy złapać...
-
specbest
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: SIUR BOJOWY
Nie zauważylem tego .A predlużenie tego elementu nie jest racjonalne?loopess pisze:Może i dało by się odwrócić,ale wtedy nie dało by się łspskiem za chwyt pistoletowy złapać...
zapek1974 ,nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?
- loopess
- Sponsor forum

- Kontakt:
Pukawka ma być maksymalnie krótka po złożeniu,nie będzie dłuższa niż 50-52 cm
- zapek1974
- Sponsor forum

- Arsenał:
Chodzi o to że właśnie potrafję
Powiedz mi jak się ma to zdanie
do tego zdania
To ty masz monopol na dawanie konstruktywnych rad , a inni już nie mają ????????

Powiedz mi jak się ma to zdanie
do tego zdania
To ty masz monopol na dawanie konstruktywnych rad , a inni już nie mają ????????
- luki
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Krykiet 4.5 + Hawke Varmint 4-16x44
Lekki off
Zapek ty dalej masz swojego cepka?
Zapek ty dalej masz swojego cepka?
- zapek1974
- Sponsor forum

- Arsenał:
Ja za mojego cepka kupiłem Galatiana
Cepek jeżeli się do czegoś nadaje to tylko do limitu , strzelanie przy grilu. Słabe materiały (miękkie aluminium) , ciężkie przeładowanie , beznadziejne magazynki. Co z tego że wyciągnąłem z niego 50 J jak przyjemność strzelania z tego żadna.
Jak bym go miał mieć w limicie to wolę sobie kupić łamańca.
Cepek jeżeli się do czegoś nadaje to tylko do limitu , strzelanie przy grilu. Słabe materiały (miękkie aluminium) , ciężkie przeładowanie , beznadziejne magazynki. Co z tego że wyciągnąłem z niego 50 J jak przyjemność strzelania z tego żadna.
Jak bym go miał mieć w limicie to wolę sobie kupić łamańca.
- luki
- Zasłużony Hunter

Aaa widzisz zetelna odpowiedz
Co do magow to ja tez nie lubie ich
moim zdaniem najlepsze maja at,galki,hw, wildcat matador i jeszcze kilka
Co do magow to ja tez nie lubie ich
- luki
- Zasłużony Hunter

No i oczywiscie krykiet audiego
Zem zapomnial
Zem zapomnial
- loopess
- Sponsor forum

- Kontakt:
Dla tego ja mam galatiana dla konkretnego pukania,a kandarka przebudowuję dla zabawy,jak mi się nie spodoba to go sprzedam,ale z założenia cp1 ma pykać w okolicach limitu i ma być do grilowego puszkobicia,chyba że da się wyciągnąć parę żuli więcwj...
-
Biker
Raczej powinien Ci się spodobać, wersja bez magazynka jest lepsza do uzyskania większych energii ze względu na cięższy zbijak i mocniejszą sprężynę w oryginale, nie potrzeba tu nic zmieniać i nie wkurzają magazynki. Przeładowanie też jest z właściwszej strony i nie chodzi ciężko.
Zrób go tylko tak żeby był wygodny w użytkowaniu, a do zabaw na średnie dystanse wiatrówkowe będzie z tego fajny sprzęcik. Wiadomo Galatian ma swoje zalety i jedno z drugim nie będzie konkurować, ale świetnie się uzupełniają. Też mam taki zestaw i raczej nie myślę się pozbywać żadnej dmuchawki z tego duetu, bo akurat mnie bardzo fajnie strzela się z Kandarka. Fakt że aluminium na zamku jest miękkie dla słuszniejszych energii, ale i z tym można sobie poradzić. W moim egzemplarzu kolba może nie wygląda najlepiej , ale jest wygodna i składnie się z tego puka. Jeśli Tobie nie przeszkadza taka kolba to pewnie też dasz radę.
Zrób go tylko tak żeby był wygodny w użytkowaniu, a do zabaw na średnie dystanse wiatrówkowe będzie z tego fajny sprzęcik. Wiadomo Galatian ma swoje zalety i jedno z drugim nie będzie konkurować, ale świetnie się uzupełniają. Też mam taki zestaw i raczej nie myślę się pozbywać żadnej dmuchawki z tego duetu, bo akurat mnie bardzo fajnie strzela się z Kandarka. Fakt że aluminium na zamku jest miękkie dla słuszniejszych energii, ale i z tym można sobie poradzić. W moim egzemplarzu kolba może nie wygląda najlepiej , ale jest wygodna i składnie się z tego puka. Jeśli Tobie nie przeszkadza taka kolba to pewnie też dasz radę.