tuning CP1 Kandar
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Biker
Re: tuning CP1 Kandar
W PCP chyba raczej coś takiego nie występuje, co prawda zrobiłem kiedyś taki pomiar na zaoliwionej lufie i wyszły jakieś zawrotne prędkości , ale to raczej tylko przekłamanie chronografu bo znacząco większej przebijalności śrutu nie zauważyłem.
-
zapek-1974
Ja dzisiaj z samego rana dowiedziałem się że kartusz zrobiony u Antosia nie da się zaoksydować
szkoda trochę bo miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle. Żeby nie było że się żalę na Antak , Antek tych rur nie produkuje
. W związku z ta sytuacją byłem dzisiaj zmuszony do pomalowania rury kartusza i zatyczki zaworu. Zrobiłem to wszystko tak jak opisał jeden z kolegów w dziale ''czernienie aluminium'' tj. jedna cienka warstwa podkładu epoksydowego, i dwie warstwy lakieru do felg czarny mat. Nie jest to efekt oksydy ale nie ma też tragedii
zresztą oceńcie sami
lepsze fotki zrobię przy świetle dziennym

lepsze fotki zrobię przy świetle dziennym
- mlody
- Sponsor forum

- Arsenał: proca
Jak dla mnie ok
, spróbuje to samo z tłumikiem
-
Biker
Ładnie , ładnie
Ja u siebie pomalowałem bez podkładu bo mi się nie chciało po niego jechać, pomalowałem samym akrylem i teraz trzeba będzie zrobić to jeszcze raz.
Zapek jaką masz pojemność kartusza ?
Ja u siebie pomalowałem bez podkładu bo mi się nie chciało po niego jechać, pomalowałem samym akrylem i teraz trzeba będzie zrobić to jeszcze raz.
Zapek jaką masz pojemność kartusza ?
-
zapek-1974
Żeby podnieść trochę napięcie to zdradzę wam że karabinek jest już skończony i czeka na prezentację która będzie prawdopodobnie w środę. Chcę kolegom pokazać go w całej okazałości (dla mnie zajebisty) a brakuje mi montażu do lunety i zaolejowania osady która jest już dopieszczona i czeka na olejek. Karabinek jest mocny jak cholera i do tego mega taktyczny . Kolega Biker zainspirował mnie swoim projektem (dzięki biker) i efekt jest taki że mam karabinek taki którego nie ma nikt , jedyny w swoim rodzaju. 
-
Biker
A nie mówiłem, że będziesz Waść zadowolony.
Trochę mały kartusz, ale i tak tej sztuki chyba nie sprzedasz tak szybko
Trochę mały kartusz, ale i tak tej sztuki chyba nie sprzedasz tak szybko
-
zapek-1974
No i nadejszła wiekopomna chwila .............
Kandar skończony
Po kolei , w pierwszej kolejności karabinek trafił do Alchemika w celu osadzenia nowej lufy, oraz zrobienia osłony z tłumikiem. Następnie karabinek poszedł do kolegi Antka coby z Co2 przerobić na powietrze (luht).
Osadę sobie sam zmodernizowałem , żeby móc jakoś zamontować kolbę składaną . Zaolejował ją kolega abram.
kolba w trakcje prac A tak wygląda karabinek w całej okazałości ze złożoną kolbą
Tak z kolbą rozłożoną
Na kolejnych dwóch fotka widać jak jest różnica (wizualna) z kolbą w najkrótszym położeniu jak i najdłuższym
Dorobiłem sobie też do karabinka pas nośny tz. trzypunktowy
A tak się prezentuje karabinek ze swoim właścicielem. Na kamizelkę nie zwracajcie uwagi (została mi po misjach) ubrałem ją tylko dla tego, żeby podkreślić taktyczny charakter karabinka
Jako że nie mogę dodać do tego postu więcej załączników, to na tym będzie koniec.
Karabinek ze złożona kolba mierzy sobie 59 cm. z rozłożoną maksymalnie 88 cm .
Wszystkim którzy przyczynili się do powstania tego karabinka chciałbym serdecznie podziękować . W pierwszej kolejności koledze Antkowi , Antek robota zrobiona fachowo i pięknie , dzięki bardzo.
W drugiej kolejności koledze abram-owi , dzięki.
Alchemikowi nie będe dziękował bo on z tego żyje więc nie ma mu za co dziękować (po prostu wykonał powierzone mu zadanie).
Karabinek na chwile obecną pluje z mocą 39 J (ale będzie więcej
) tak powtarzalnie jak by był z regulatorem.
Dokładna charakterystykę zrobię mu jak nabędę nowe chrono.
Kandar skończony
Po kolei , w pierwszej kolejności karabinek trafił do Alchemika w celu osadzenia nowej lufy, oraz zrobienia osłony z tłumikiem. Następnie karabinek poszedł do kolegi Antka coby z Co2 przerobić na powietrze (luht).
Osadę sobie sam zmodernizowałem , żeby móc jakoś zamontować kolbę składaną . Zaolejował ją kolega abram.
kolba w trakcje prac A tak wygląda karabinek w całej okazałości ze złożoną kolbą
Tak z kolbą rozłożoną
Na kolejnych dwóch fotka widać jak jest różnica (wizualna) z kolbą w najkrótszym położeniu jak i najdłuższym
Dorobiłem sobie też do karabinka pas nośny tz. trzypunktowy
A tak się prezentuje karabinek ze swoim właścicielem. Na kamizelkę nie zwracajcie uwagi (została mi po misjach) ubrałem ją tylko dla tego, żeby podkreślić taktyczny charakter karabinka
Jako że nie mogę dodać do tego postu więcej załączników, to na tym będzie koniec.
Karabinek ze złożona kolba mierzy sobie 59 cm. z rozłożoną maksymalnie 88 cm .
Wszystkim którzy przyczynili się do powstania tego karabinka chciałbym serdecznie podziękować . W pierwszej kolejności koledze Antkowi , Antek robota zrobiona fachowo i pięknie , dzięki bardzo.
W drugiej kolejności koledze abram-owi , dzięki.
Alchemikowi nie będe dziękował bo on z tego żyje więc nie ma mu za co dziękować (po prostu wykonał powierzone mu zadanie).
Karabinek na chwile obecną pluje z mocą 39 J (ale będzie więcej
Dokładna charakterystykę zrobię mu jak nabędę nowe chrono.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- syntezator
- Stary Hunter

- Arsenał: Crosman 1322 Hatsan 125 5,5mm
Ile to wszystko całkowicie kosztowało (z dokładnością do 250zł
) 
Pewnie nie więcej niż najtańszy nowy pistolet PCP
Pewnie nie więcej niż najtańszy nowy pistolet PCP
-
zapek-1974
Zapomniałem dopisać , a chciałem.
Z dokładnością co do centa tak jak go widać, to 1100 zł. Może nie jest super tanio ale i tak najtańsze PCP , w końcu jest ubrany (lunetka, szkło, tłumik. pas)
Z dokładnością co do centa tak jak go widać, to 1100 zł. Może nie jest super tanio ale i tak najtańsze PCP , w końcu jest ubrany (lunetka, szkło, tłumik. pas)
- jakiii
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Zapek, ten karabinek przy Tobie to jak breloczek.
Ile waży to cacko?
Ile waży to cacko?
-
zapek-1974
Nie mam takiej wagi coby Ci zważyć teraz od ręki , postaram się jutro zważyć i poinformować szanowne grono.
- galaxy
- Sponsor forum

- Arsenał: Bt 65.cal.30 Bullpup
Wygląda jak nówka z fabryki,kawał dobrej roboty :-)Na zdjęciach widać jakby sie odległość między lufą a kartuszem zwiększała przy końcu?
-
zapek-1974
Nie wiedzieć czemu , kartusz troszkę ucieka na dół , Antoś czemu tak jest 
Już jest poprawione , szczelinka równiutka
Już jest poprawione , szczelinka równiutka
Ostatnio zmieniony 09 października 2015, 19:48 przez zapek-1974, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrfox
- Sponsor forum

- Arsenał: Dużo ołowiu w S1
Nooo całkiem rewelacyjnie przerobione cp1 gratulacje