Wkładka do bt

Czasami trzeba zrobić coś samemu, albo chce się zrobić coś samemu, tutaj wrzucamy różne porady jak coś zrobić.

Moderatorzy: śwagier, Neo, Antonio

Hunter
Arsenał: Hatsan bt65, zoraki hp-01, uberti cattleman thunderer 3.5"

Wkładka do bt

Postprzez Rafał » 14 lis 2015, o 23:52

Dobre pare tygodni temu zrobiłem sobie taką wkładkę, dzięki niej da się zapakować śrut długi na 1.5cm. Trzeba go tylko wrzucać nosem od razu w kierunku lufy. Można też włożyć kilka do 1cm, nie zacina się tak jak czasami magazynek gdy się śrut przesunie. Do zwykłych śrutów nie polecam, często się odwracają przy wkładaniu ale do samoróbek jak najbardziej ;-)
DSC0003317.jpg

DSC0003318.jpg

DSC0003314.jpg

Mechanizm obracania magazynka przesuwa się na spokojnie po tylnej ściance. Dodatkowo po odciągnięciu zaczepu wkładka wyskakuje bo jest popychana przez jedną ze sprężyn.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Biker

Re: Wkładka do bt

Postprzez Biker » 15 lis 2015, o 00:54

Proste i skuteczne, czyli dobre rozwiązanie problemu, z drewna to zrobiłeś?
Jak z celnością takich 15-to mm śrutów i jakie predkości uzyskują bo opory w lufie coraz większe.

Hunter
Arsenał: Hatsan bt65, zoraki hp-01, uberti cattleman thunderer 3.5"

Re: Wkładka do bt

Postprzez Rafał » 12 sty 2016, o 01:16

Zgadza się, całość z drewna ale to nie najlepszy pomysł wkładka jest dość delikatna. :-/
Zrobiłem tylko 2 takie, energia to jakieś 30j gdzie wcześniej było jakieś 70. Nie pamiętam dokładnie od momentu gdy zniknąłem z forum nie strzelałem wcale. Najgorzej było zaciąć śrut na gwint, przy takiej długości bałem się że rozwalę karabinek wbijając go popychaczem. Co do celności to pewnie byłaby symboliczna, gwint miałby raczej problemy z uniesieniem tak długiego pocisku

Powrót do Zrób to sam