Wyciszanie Galatiana cal.25

Czasami trzeba zrobić coś samemu, albo chce się zrobić coś samemu, tutaj wrzucamy różne porady jak coś zrobić.

Moderatorzy: Antonio, arkadyjczyk, Neo

Sponsor forum
Arsenał: Trzecia noga

Wyciszanie Galatiana cal.25

Postprzez loopess » 11 lis 2015, o 17:16

Jako że pogoda paskudna to dzisiejsze przedpołudnie spędziłem na wyciszaniu mojego gałka bo przy prawie 70 kucach mocno hałasuje :mrgreen:
Prace obejmowały budowę nowego skuteczniejszego tłumika oraz depingera. Tłumik powstał z rurki 35x2,ma skromną długość 29cm i jest czterokomorowy,przegrody ma z ertalonu osadzone na oringach,między przegrodami są metalowe wałki do włosów owinięte cienką gąbką,masa tłumika nie przeraża bo to tylko 265 gramów. Depinger jest również z ertalonu i kawałka pręta fi 4mm,ma dwa otworki po 3 mm. Galatian jest na prawdę cichy,jak robiłem testy w domu to moja małżonka siedząca w pokoju obok,za ścianą nic noe słyszała,a jest na prawdę wyczulona na dziwne dźwięki...normalnie komar ciszej puszcza gazy...
20151101_224438.jpg
20151101_224427.jpg
20151111_155857.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Zasłużony Hunter
Arsenał:

Re: Wyciszanie Galatiana cal.25

Postprzez Spirit » 12 lis 2015, o 17:39

Zauważyłem że przy wyższych energiach depinger jest wskazany.

Sponsor forum
Arsenał: Trzecia noga

Postprzez loopess » 12 lis 2015, o 19:04

O ile poprzedni tłumik wyciszał całkiem nieźle,ale miał niedopracowane mocowanie to depingera musiałem zbudować bo strasznie grzechotało i mi wszystkie latające szczury uciekały

Biker

Postprzez Biker » 1 gru 2015, o 23:49

Od dziś też mogę potwierdzić skuteczność depingera w Galatianie, na szybko zrobiłem go z zakrętki od butelki pet i 16 cm ameliniowego drutu fi 4, że o dwóch nakrętkach w tym rozmiarze nie wspomnę. Konstrukcja mocno prowizoryczna, ale skuteczna i tak juz chyba zostanie. Obecnie słychać tylko trzask zbijaka.
Mała rzecz a cieszy. ;-)

Powrót do Zrób to sam