Jak zrobicie foty rozbierane tego CARMa to na zasadzie rewers inżynieringu mogę machnąć projekt. Mógłbym sprawdzić 10-strzałowca w .177.sobcio pisze:Nie próbowałem rozbierać, ale może spróbuje to podeślę :) tak wygląda bardziej dokładnie na zewnątrz
Ręcznie indeksowane magazynki PP750
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
BB84
- Zainteresowany

- Arsenał:
Re: Ręcznie indeksowane magazynki PP750
- Hordish
- Sponsor forum

- Arsenał: Laserowa dzida
Ja do pp750 kupiłem maga jakiś miesiąc temu tu --> https://superwiatrowki.pl/magazynek-art ... -1257.html
- Zmara
- Hunter

- Arsenał: Wszystkiego po trochu...
Czekam na realizację zbiorowego zamówienia z CARMA (dzięki uprzejmości f@zy, który ogarnął temat). Zamówiłem magazynek (hicap) i wkładkę na 4,5mm do PP 750 - jak przyjdzie to cyknę, ale rozbierać nie będę bo popsuję.IgnaS pisze:Nadal szukam zdjęć magazynków robionych przez CARM. Na internetach są fotki ale nie do SPA PP750
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
IgnaS pisze:Nadal szukam zdjęć magazynków
Panowie, chcecie zrobić "rewers inżyniering" czyli tak zwaną podjebkę projektu po naszemu a żal wam 100zł na jedną sztukę do pomiarów? Dwa wydruki i wam się zwróci. A nie powiem, gość który narysował i drukuje te magazynki zasługuje choć na kupno tego jednego magazynka bo zrobił kawał świetnej roboty. Dobrze że nie napisaliscie do niego z prośbą o rysunki bo wam szkoda rozkleić jednegoBB84 pisze:na zasadzie rewers inżynieringu mogę machnąć projekt
Dużo już widziałem ale wielkość "pejsów" co poniektórych mnie nadal zaskakuje.

-
BB84
- Zainteresowany

- Arsenał:
Sorry, sprzedawać tego nie będę, a oryginalne CARMy nijak mi nie pasują. Potrzebuję jedynie info w jaki sposób, na czym opierają się poszczególne śruty po ich załadowaniu, bo działa to trochę inaczej, niż w fabrycznych magazynkach. Zapewne łeb śrutu opiera się na wypuście, bo po obwodzie bębna jest ryflowanie, a oring przytrzymuje śrut na odpowiedniej głębokości.arkadyjczyk pisze:Dużo już widziałem ale wielkość "pejsów" co poniektórych mnie nadal zaskakuje.
Najprawdopodobniej ząb trzyma śrut w taki sposób https://cults3d.com/en/3d-model/gadget/ ... 5-magazine
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
Zobaczę czy da się zajrzeć do środka bez rozklejania. Jak przyjdzie.

-
BB84
- Zainteresowany

- Arsenał:
Byłbym dźwięczny. Najtrudniejsza będzie implementacja sensownej sprężyny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.