Bull at44

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Re: Bull at44

Post autor: Czarnowidz »

Zgadzam się z snajpim odnośnie osad ambi. :-/ A co do osady Woytka to mam małe pytanie: Gdzie tam można zamontować dwójnóg? :roll:
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)
Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter
Arsenał: Uberti Remington 1858 New Model Army Target Inox. 44", Pedersoli Kentucky flintlock pistol .45", Artemis Cr600w + Hawke 3-9x40AO IR.
Były: Sharps .54", Hawken .45", Colt Walker .44", AT-44 kal. 5,5, HW90 kal. 5,5, Hatsan100 kal. 4,5, Twinmaster Action kal. 4,5, Drulov DU 10 kal. 4,5

Jeśli się komuś rączki tak trzęsą jak mi i w dodatku lubi zasiadki to zawsze warto.Nawet na bullu.

Szczególnie jeśli robi się bulla z Long-a.Ale tu można iść na skróty i zrobić tak jak ja czyli zamocować dwójnóg na kartuszu.W tedy łoże może pozostać w zaproponowanej przez Ciebie postaci. ;-)
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć. ;-)
Awatar użytkownika
Snajpi
Hunter
Hunter
Arsenał:
Kontakt:

Post autor: Snajpi »

Można by w te przednią rękojeść wprowadzic rurke a do rurki jakieś z nóżki coby się chowały :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter

A ja mam pytanie do wszystkich użytkowników AT-44 bull pup: Na ile wkurzająca i przeszkadzająca w strzelaniu jest ta "wajcha" zamka po którą trzeba sięgać prawie do samej stopki kolby by przerepetować karabinek?Nie dało by się jej jakoś przenieść gdzieś nad chwyt pistoletowy żeby nie trzeba było po nią sięgać tak daleko do tyłu?

Zaczynam się przekonywać do idei AT-44 bull.Moje dotychczasowe wątpliwości dotyczyły stabilności mocowania lufy w oryginalnych ósemkach przykręcanych do lubiącego się paczyć drewna.Przyznać jednak muszę że po rozmowie z Woytkiem i bliższym zapoznaniu się z jego projektami po zastosowaniu jego rozwiązań takiej możliwości niema.Drewniane łoże dawało by mi możliwość wywiercenia w jego spodzie w okolicy stopki otworu w który wkleiłbym wykręcaną, regulowana podporę taką jaką mają niektóre karabiny wyborowe np. nasz Alex, świetnie uzupełniającą dwójnóg. :idea: :-D
Awatar użytkownika
Snajpi
Hunter
Hunter
Arsenał:
Kontakt:

Mnie ta wajcha wogóle nie wkurza :-D gorzej jakby był typ wajchy odciągany do tyłu :-> A Tak normalnie kiedy strzelam z bipodem nie muszę odrywać oka od lunety - Jak juz coś przerabiać na BP to właśnie at i jego SL jest minimum praktyczności użytkowania bo np o monsumie nie bedę tu wspominał :lol:
Obrazek
Shovelhead
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Post autor: Shovelhead »

Na ile wkurzająca i przeszkadzająca w strzelaniu jest ta "wajcha" zamka po którą trzeba sięgać prawie do samej stopki kolby by przerepetować karabinek?
Nie mam BP,ale też wydaje mi się to niewygodne.
Myślę że ciekawym rozwiazaniem byłoby wykonianie BP na bazie AT w wersji PA,czyli z przeładowaniem ala shotgun. :idea:
specbest
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: SIUR BOJOWY

Post autor: specbest »

Shovelhead pisze:
Na ile wkurzająca i przeszkadzająca w strzelaniu jest ta "wajcha" zamka po którą trzeba sięgać prawie do samej stopki kolby by przerepetować karabinek?
Nie mam BP,ale też wydaje mi się to niewygodne.
Myślę że ciekawym rozwiazaniem byłoby wykonianie BP na bazie AT w wersji PA,czyli z przeładowaniem ala shotgun. :idea:
Ja zanabyłem at 44 PA i jestem w trakcie przerabiania na bulpap ale jest to trudniejsze niż w wersji SL
Shovelhead
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Z magazynkiem,jak najbardziej. :-)
Ja zanabyłem at 44 PA i jestem w trakcie przerabiania na bulpap ale jest to trudniejsze niż w wersji SL
Czy zechciałbyś cyknąć fotkę systemu PA bez osady,a dokładnie mechanizmu przeładowania :?:
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2011, 10:57 przez Shovelhead, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
md-11
Bardzo Cichy
Bardzo Cichy
Arsenał:

Post autor: md-11 »

Muszę przyznać, że na naszym forum 'stolarka' stoi na najwyższym poziomie! a i wzornictwo jest pierwsza klasa - całkiem jak po ASP :D
Shovelhead
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

..a myślisz, kto prowadzi wykłady "Stolarka" na ASP :?: :lol:
Awatar użytkownika
rumpel
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: Laczek i packa na muchy

Post autor: rumpel »

Snajpi ??? :shock: :-P
Alkohol pomaga mężczyznom usunąć stres a kobietom stanik i majtki.
Awatar użytkownika
krzysieklipa
Arsenał: BT-65 RB-W 7,62 + Bushnell Elite Tactical 10x40

Post autor: krzysieklipa »

umieść normalne foty, bo te to kredką malowałeś chyba.Sepia czy coś :evil:
Obrazek
Awatar użytkownika
Snajpi
Hunter
Hunter
Arsenał:
Kontakt:

Na fotkę sie klika i jest git :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
rumpel
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: Laczek i packa na muchy

Post autor: rumpel »

Extra, wykończony wygląda fajnie! Ten mini tłumiczek dobrze wycisza?
Alkohol pomaga mężczyznom usunąć stres a kobietom stanik i majtki.
Awatar użytkownika
Czarnowidz
Stary Hunter
Stary Hunter

No, szacun Woytek! Będziecie mieli taki zestaw jak na zdjęciu w ofercie PEKATOR-u do samodzielnego u-bull-pup-ienia swojego karabinka?
ODPOWIEDZ