Jakie kryteria uwzględniasz w swojej ocenie?mikol90 pisze:Najlepszy cepek jakiego do tej pory widziałem
tuning CP1 Kandar
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Biker
Re: tuning CP1 Kandar
- zapek1974
- Sponsor forum

- Arsenał:
Jak twojego zachwalaliśmy to nie pytałeś o kryteria oceny 
-
Biker
Tamten przecierał szlak, piękny nie był ale swoje robił. Praktycznie już go nie mam.
Ale będzie następny, więc jestem ciekaw opinii.
Ale będzie następny, więc jestem ciekaw opinii.
- Kivlow
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: :
Canik MC9 9x19
CZ Shadow 2 - 9x19
SIG P322 - 22lr
Kel-Tec KSG 12GA
HS-12 12GA Auto
Tippmann M4-22 - 22lr
RRA LAR-15 - 223 rem.
Anschutz 1813 - 22lr
Benelli MP95E - 22lr
--------------------------
CZ TS2 - 9x19
Kel-TEC P17 - 22lr
IWI Masada Slim - 9x19
CZ 600 Alpha 223
Kral Marine 12GA
CZ MTR 22lr
--------------------------
Beretta APX 9x19
CZ Scorpion Evo3 S1 9x19
Howa 1500 .308 win - Lokalizacja: San Escobar
Koledze chyba się osada w drewnie podoba bo reszta to tylko cepek ;P
Docelowo to i tak będzie brzydal bull jak dostanie kartusz pcp - bo ma być krótki pod hunting
.
Więc za jakiś miesiąc osada pójdzie na handel - jak na pierwszą moją ręcznie skrobaną (kilka baboli jest
) wyszło spoko.
Docelowo to i tak będzie brzydal bull jak dostanie kartusz pcp - bo ma być krótki pod hunting
Więc za jakiś miesiąc osada pójdzie na handel - jak na pierwszą moją ręcznie skrobaną (kilka baboli jest
- mikol90
- Czytający

- Arsenał: Hatsan 90 debowy,kamuflaż pustynny już nie :(
qb78 4,5mm niedokończony bullpup
qb78 5,5mm +PP 3-9x42
w planach cz200fs
Wiadomo system ten sam, fakt chodziło mi o osadę według mnie jest to osada która najlepiej pasuje i najlepiej się prezentuje z tych które do tej pory widziałem na cp1
- Robert@
- Cichy

- Arsenał:
Odświeżę temat aby nie zakładać nowego.
Panowie kupiłem kandara cp1 aby z żonką postrzelać na działce , powiem frajda niesamowita . Lecz już październik pogoda nie sprzyjająca więc postanowiłem swojego cp1 rozebrać w mojej majster piwnicy i poległem na oringach które rozleciały się po demontażu lufy . Od tygodnia szukam nawet w sklepie kupiłem parę rozmiarów ale to mi wygląda na 9x0,5mm a takich nie dostane , jak to uszczelnić ?
Panowie kupiłem kandara cp1 aby z żonką postrzelać na działce , powiem frajda niesamowita . Lecz już październik pogoda nie sprzyjająca więc postanowiłem swojego cp1 rozebrać w mojej majster piwnicy i poległem na oringach które rozleciały się po demontażu lufy . Od tygodnia szukam nawet w sklepie kupiłem parę rozmiarów ale to mi wygląda na 9x0,5mm a takich nie dostane , jak to uszczelnić ?
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- Robert@
- Cichy

- Arsenał:
Przeglądałem tematy jeszcze wcześniej przed rejestracja , może coś przeoczyłem ale nie znalazłem informacji jak inaczej uszczelnić lufę, wiem ze wymiar lufy to 10mm rowki maja 9mm oring ma grubość 0,5mm , próbowałem dać oringi 8x1 mniej więcej wlazło ale ścięło mi oring , myślałem już żeby dać taśmę teflonowa do rur ale chyba spróbuje kupić oringi 7x1
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Sory nie to wkleiłem http://airgun-hunting.pl/viewtopic.php? ... ngi#p79460
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
To zacznij od lekkiego obtępienia krawędzi w bloku.
Do tego to że oring jest uszczypniety wcale nie oznacza że będzie na nim przedmuch.
Do tego to że oring jest uszczypniety wcale nie oznacza że będzie na nim przedmuch.

Stary pierdziel ale nie alkoholik
-
Beorn
- Sponsor forum

- Arsenał:
Najlepiej 6x1 i będzie git przerabialem ten temat w PR900w
Semi-auto Full auto fan
- Robert@
- Cichy

- Arsenał:
Panowie naprawione ,samo szlifowanie krawędzi rowków zrobiłem wcześniej i tu Beorn ma racje oring 6x1 będą najodpowiedniejsze
co prawda byłem już w sklepie i nie pomyślałem o tym rozmiarze kupiłem za to 7x1 i wlazło z małą pomocą małego wkrętaka dociskając powoli lufę i wpychając oringi oczywiście od spodu też i udało się wcisnąć . Oringi nasmarowane przed wciśnięciem :)
Podjadę do sklepu i kupie parę kompletów 6x1 i 7x1 niech będą na zapasie . Dodam kilka zdjęć .
Panowie dziękuje
Podjadę do sklepu i kupie parę kompletów 6x1 i 7x1 niech będą na zapasie . Dodam kilka zdjęć .
Panowie dziękuje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Mam problem. Magazynek i wkładka nie wsuwają się do końca lecz wystają. W bloku (tam gdzie wkłada się magazynek) jest dziurka koło śruby(około 4 mm) i wygląda na to że tam też powinien być jakiś magnes (?) a teraz magnes magazynka ściąga do śruby w bloku i magazynek wystaje.
- schadow
- Sponsor forum

- Arsenał:
Tak tam w tej dziurze musi być magnes.
Powinieneś kupić takie na alledrogo magnesy neodymowe (Neogdzieś je wyczaił).Przy jego zakładaniu w blok pamiętaj aby wsadzony magnes był odpowiednio ukierunkowany biegunem,by się z magiem i wkładką przyciągały a nie odpychały.
Powinieneś kupić takie na alledrogo magnesy neodymowe (Neogdzieś je wyczaił).Przy jego zakładaniu w blok pamiętaj aby wsadzony magnes był odpowiednio ukierunkowany biegunem,by się z magiem i wkładką przyciągały a nie odpychały.
-
hotair
- Tropiciel

- Arsenał:
Potrzebujesz magnesu 3x3 . Ja kupiłem takich 10szt (minimalna ilość) na alledrogo za jakieś 2,2zł za 10szt i idealnie pasował . Brałem stąd http://allegro.pl/magnes-neodymowy-magn ... 26770.html jakby co .