Powitanie oraz zapytanie :)

Witalnia – witamy nowych użytkowników forum airgun-hunting.pl. Przywitaj się, poznaj społeczność i dołącz do dyskusji :-)--

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Regulamin forum
Mamy najbardziej liberalne forum wiatrówkowe w Polsce. Skupiamy wiatrówkowiczów z całego świata. Część forumowiczów mieszka poza granicami naszego kraju.
Serwery forum znajdują się w USA, zapewniając użytkownikom anonimowość i ochronę danych zgodnie z prawem stanu Texas.
W wielu krajach gdzie przebywają użytkownicy forum odstrzał szkodników z wiatrówki jest legalny. Możesz wymieniać się informacjami z takich polowań pod warunkiem że zaznaczysz iż ma to miejsce za granicą. Pamiętaj że w Polsce odstrzał myszy i szczurów jest dozwolony. Legalne jest zabijanie niektórych szkodników łasicowatych na własnej posesji (np. tchórz). Polowanie na zwierzęta łowne bez zezwolenia to kłusownictwo a wiele pozostałych znajduje się pod ochroną. Materiały o polowaniu na gatunki chronione na terytorium Polski będą usuwane.
Gunsmith
Czytający
Czytający
Arsenał:

Powitanie oraz zapytanie :)

Post autor: Gunsmith »

Qrcze dawno nie zaglądałem i widzę, że ominęło mnie ok 4 tysięcy postów a ja nic na skrzynke nie dostałem.
Zastanawia mnie jedna rzecz, czy to forum dotyczy "pestcontrolingu" czy kłusownictwa.
Jak tak trochę poczytałem, to raczej użytkownicy szanownego forum jakiś spiecjalnie mocnych (urywających jaja) wiatrówek nie posiadają. Dla tego strzelanie np do sarny to moim zdaniem jest już okrutny wandalizm a nie polowanie.
Sam posiadam quackenbusha cal.50 (chyba jako jedyny w Polsce ) i nie przysło mi do głowy walenie np do dzików, których koło działki mam masę.
Nie mam czasu na czytanie wszystkich wątków, więc licze, że mnie ktoś oświeci i przedstawi statut tegoż klubu.

PS. Commandante, widzę, że Wasze forum dziarsko sie rozwija. Życzę dalszych sukcesów.
Straciłem kontakty z telefonu i nie mam też Twojego numeru. Jak znajdziesz chwile to odezwij się do mnie (aktualny nr. na stronie sklepu). Mam w planie zorganizowanie dużej imprezy strzeleckiej, także Twoja pomoc byłaby bardzo poządana.

Pozdrawiam
PROTON
Czytający
Czytający
Arsenał:

Re: Powitanie oraz zapytanie :)

Post autor: PROTON »

Gunsmith pisze:Jak tak trochę poczytałem, to raczej użytkownicy szanownego forum jakiś spiecjalnie mocnych (urywających jaja) wiatrówek nie posiadają.
A po co taka mocna, musi być precyzyjna. Nie widziałeś jak buchaj dęba staje?
Gunsmith
Czytający
Czytający
Arsenał:

PROTON pisze:
Gunsmith pisze:Jak tak trochę poczytałem, to raczej użytkownicy szanownego forum jakiś spiecjalnie mocnych (urywających jaja) wiatrówek nie posiadają.
A po co taka mocna, musi być precyzyjna. Nie widziałeś jak buchaj dęba staje?
No, nie widziałem...
Awatar użytkownika
Snajpi
Hunter
Hunter
Arsenał:
Kontakt:

Post autor: Snajpi »

Witaj :-)

Nie wiem gdzie widziałeś to o sarnach bo mi chyba umknęło ale jakbym widział to też bym się uśmiał :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
commandante
Hunter
Hunter
Arsenał:
Kontakt:

Post autor: commandante »

Gunsmith pisze:PS. Commandante, widzę, że Wasze forum dziarsko sie rozwija. Życzę dalszych sukcesów.
Straciłem kontakty z telefonu i nie mam też Twojego numeru.
Witaj, wysłałem PW, miło Cię widzieć na najlepszym forum wiatrówkowym w PL, tzn 1 J i do tarczy :-D
Hasta La Victoria Siempre
Varmint Hunter
Awatar użytkownika
adasFX
Świerzak
Świerzak
Arsenał:

Post autor: adasFX »

commandante pisze:
Gunsmith pisze:PS. Commandante, widzę, że Wasze forum dziarsko sie rozwija. Życzę dalszych sukcesów.
Straciłem kontakty z telefonu i nie mam też Twojego numeru.
Witaj, wysłałem PW, miło Cię widzieć na najlepszym forum wiatrówkowym w PL, tzn 1 J i do tarczy :-D
Hej Gunsmith :-) a na najgorszym forum wiatrówkowym w PL knebel spadł Ci :mrgreen: już
Awatar użytkownika
commandante
Hunter
Hunter
Arsenał:
Kontakt:

Post autor: commandante »

adasFX pisze:Hej Gunsmith a na najgorszym forum wiatrówkowym w PL knebel spadł Ci już
Knebel tam toż to nobilitacja... banda gładkolufowych i tylko do papieru....
Hasta La Victoria Siempre
Varmint Hunter
Gunsmith
Czytający
Czytający
Arsenał:

Hehe, nie udzielałem się tam nigdy specjalnie bo wk-wiała mnie ta banda zatwardziałych, limitowych producentów konfetti.
Niech im tektura lekką będzie.
Awatar użytkownika
Ptasiek
Świerzak
Świerzak
Arsenał: Sharp Innova + Nikko Stirling
HW 100 (bullpup) + Hawke Sidewinder Tactical

Post autor: Ptasiek »

Gunsmith pisze:Zastanawia mnie jedna rzecz, czy to forum dotyczy "pestcontrolingu" czy kłusownictwa.
I jesdno i drugie jest niby nielegalne w PL więc tak czy owak we are the bandits ...

^^
Gunsmith pisze:Dla tego strzelanie np do sarny to moim zdaniem jest już okrutny wandalizm a nie polowanie.
W życiu bym nie strzelił do sarny z wiatrówki... chyba że jakiejś mega mocnej.. Natomiast do szczurów czy myszy będę walił bez oporów and fuck the system... mam wyyebane na obrońców zwierząt :lol:
franco
Cichy
Cichy
Arsenał:

Post autor: franco »

Natomiast do szczurów czy myszy będę walił bez oporów and fuck the system... mam wyyebane na obrońców zwierząt
+1 8-)
PROTON
Czytający
Czytający
Arsenał:

Post autor: PROTON »

Gunsmith pisze:Hehe, nie udzielałem się tam nigdy specjalnie bo wk-wiała mnie ta banda zatwardziałych, limitowych producentów konfetti.
Niech im tektura lekką będzie.
A mnie wkurwiało kolesiostwo i dupolizizm. Napisałem co o tym myślę to mam teraz krawat.

Do stawiania buchaja dęba najlepsza jest wiatrówka w niemieckim limicie, można wtedy tak robić wiele razy.
rafael
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Post autor: rafael »

Witaj!
sovi3t
Hunter
Hunter
Arsenał: